0
Oι Τούρκοι έχουν εφοδιάσει τα τουρκικά F-16 με τους πυραύλους (Beyond Vision Air Missile) GÖKDOĞAN.

Οι πύραυλοι αυτοί ουσιαστικά λειτουργούν σε αντικατάσταση των αμερικανικών AIM-120 AMRAAM και η εμβέλειά τους επίσημα είναι στα 65 χλμ.


Σύμφωνα όμως με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, το βεληνεκές των αέρος-αέρος GÖKDOĞAN, που αναπτύχθηκαν από την τουρκική TÜBİTAK-SAGE, αναθεωρήθηκε πάνω από τα 100 χλμ..

«Τέλος πάντων, ας μην μπαίνουμε πολύ σε αυτό», συμπλήρωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Τούρκοι: Αύξησαν μυστικά την εμβέλεια των τουρκικών πυραύλων των F-16 πάνω από τα 100 χλμ για τα Rafale
Το βεληνεκές του πυραύλου GÖKDOĞAN έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% ενώ αναμένεται φέτος να αρχίσει η παραγωγή του.

Είναι ξεκάθαρο πως οι Τούρκοι σχεδιάζουν τους τρόπους αντιμετώπισης των ελληνικών Rafale, τα οποία με τους Meteor έχουν βάλει δύσκολα στους Τούρκους πιλότους.

Πάντως επί της ουσίας μπορεί να… αύξησαν τα καύσιμα στους πυραύλους τους οι Τούρκοι όμως χρειάζεται βελτίωση και σε ταχύτητα και καθοδήγηση (σ.σ. οι Τούρκοι δεν έχουν κα AESA στα F-16 τους). Με 80% απόκλιση δεν υπάρχει καμία σύγκριση των τουρκικών πυραύλων με τους Meteor.

Την ίδια ώρα, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία παραδέχεται την έλλειψη ανταλλακτικών για τα τουρκικά F-16.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ τόνισε πως δεν πρέπει να συνδέονται τα F-35 με τα F-16 καθώς οι Τούρκοι έχουν «ζημιές σε αυτή τη διαδικασία».

Δηλαδή, η σύνδεση των F-35 με τα F-16 δημιουργεί πρόβλημα στην αλυσίδα των τουρκικών μαχητικών και στα ανταλλακτικά (σ.σ. με το πρόβλημα να γίνεται μεγαλύτερο όσο περνάει ο καιρός).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top