0
Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.52μ. συνέτριψε τον ανταγωνισμό και πήρε δια περιπάτου το δεύτερο σερί χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την μέτρια απόδοση στα ημιτελικά του μήκους είχε δηλώσει πως ήξερε τι πρέπει να κάνει στον τελικό. Αυτό έκανε ο Έλληνας και με άλμα στα 8.52μ. ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα μετάλλια συμπλήρωσαν οι Φίτσαμ-Ντιουκς και Μόντλερ, μετά από τριπλή ισοβαθμία!


Μπορεί το πρώτο του άλμα να ήταν άκυρο, ωστόσο στο δεύτερο ο Έλληνας πατώντας οριακά τη βαλβίδα έκανε άλμα στα 8.23μ. ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

Βέβαια, το δεύτερο άλμα δεν καθησύχασε τον Έλληνα με αποτέλεσμα το τρίτο άλμα να είναι κατά δώδεκα εκατοστά καλύτερο (8.35), προσπερνώντας μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Όμως και το 8.35μ. δεν ήταν αρκετό για τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος στο τέταρτο άλμα έκανε ρεκόρ αγώνων «πετώντας» στα 8.52μ., κλειδώνοντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι ανταγωνιστές του Μίλτου Τεντόγλου δεν κατάφεραν ούτε να τον... αγχώσουν, έχοντας επιδόσεις λίγο πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Σημειώνεται πως ο Τεντόγλου έγινε έτσι ο 4ος αθλητής στην ιστορία του μήκους στην διοργάνωση που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τους Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ο Ιγκορ Τερ-Οβανεσιάν (ΕΣΣΔ, 1958-62) που είναι και ο μόνος με τρία χρυσά στο μήκος και Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία, 2014-16).

Δείτε τα βίντεο:





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top