0
Βλέπουμε συνεχώς ανθρώπους πάνω σε μηχανάκια να πηγαινοφέρνουν τα φαγητά μας και αυτή η εξοικείωση μας κάνει να ξεχνάμε πόσο επικίνδυνη δουλειά κάνουν στην πραγματικότητα -και δεν αναφέρομαι μόνο στους κινδύνους των δρόμων. 

Ντελιβεράδες που παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα, μπαινοβγαίνουν σε πολυκατοικίες αγνώστων και φτάνουν σε τοποθεσίες που οι περισσότεροι από μας σίγουρα δεν θα ευχόμασταν να κάνουμε ούτε μία στάση τη νύχτα. Και όμως εκείνοι αναγκάζονται να κάνουν ξανά και ξανά.

Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ντελιβεράδες έχουν πέσει θύματα δολοφονικών επιθέσεων και αυτά είναι πέντε απ' τα πιο χαρακτηριστικά -και ανατριχιαστικά- περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια:

Χωρίς λόγο

Το 1997, ο Τζόρτζιο Γκαλάρα και ο Τζέρεμι Τζιορντάνο δολοφονήθηκαν ενώ παρέδιδαν μερικές πίτσες με τυρί σε ένα άδειο σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ. Και οι δύο δούλευαν για την Tony’s Pizza όταν παρασύρθηκαν στη συγκεκριμένη τοποθεσία από δύο άτομα που ήθελαν να τους ληστέψουν.

Οι δύο ύποπτοι, Τόμας Κόσκοβιτς και Τζέιστον Βρίλαντ, είχαν ληστέψει νωρίτερα κι ένα κατάστημα αθλητικών ειδών, μέσα στο οποίο είχαν βρει και ένα σωρό όπλα, τα οποία και έκλεψαν. Στη συνέχεια κατέφυγαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου παρήγγειλαν πίτσες, προκειμένου να δελεάσουν τα θύματά τους.

Όταν έφτασαν οι δύο ντελιβεράδες, τους δολοφόνησαν μόνο και μόνο για να δουν πώς θα ήταν να σκοτώνεις κάποιον. Στις ΗΠΑ υπάρχει μέχρι και ονομασία για αυτούς του είδους τους φόνους -αλίμονο-, τους αποκαλούν “thrill killings”.

Οι δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν την επόμενη μέρα.



Με 16 μαχαιριές

Ο Ρισέλ Νόβα δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 στη Βοστώνη καθώς παρέδιδε πίτσες. Ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε σε ένα άδειο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε βάναυσα με 16 μαχαιριές. Οι δολοφόνοι πέρα από τα μόλις 140 δολάρια που είχε πάνω του, έκλεψαν και ό, τι άλλο μετέφερε, δηλαδή δύο πίτσες, φτερούγες κοτόπουλου και ένα αναψυκτικό.

Ο Νόβα ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργαζόταν ως ντελιβεράς προκειμένου να καταφέρνει να πληρώνει τα δίδακτρα των παιδιών του.

Για τον φόνο του κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν τελικά σε ισόβια οι Αλεξάντερ Γκαλέτ και Μίτσελ Στ. Τζιν. Σε 17 χρόνια καταδικάστηκε και η κοπέλα του πρώτου, αφού ομολόγησε τη συμμετοχή της.

Η συνέχεια στη φυλακή

Το 2014, ο 49χρονος Τζον Σάλιβαν έβγαζε τα προς το ζην του ως ντελιβεράς στη δυτική πλευρά της Ιντιανάπολις. Καθώς, λοιπόν, βρισκόταν στον δρόμο για να παραδώσει μια πίτσα, έπεσε θύμα επίθεσης από δύο άντρες. Οι Ντέρεκ Ρομάνο και Τζερεμία Ρόμπερτς, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, έκλεψαν το αυτοκίνητό του και οδήγησαν μέχρι το Ουαϊόμινγκ, όπου τελικά θα έπεφταν στα χέρια της αστυνομίας.

Το σώμα του άτυχου άντρα βρέθηκε την επόμενη μέρα στο υπόγειο όπου ζούσαν οι δύο δολοφόνοι του.

Και οι δύο μπήκαν στη φυλακή για τη δολοφονία του, όμως η ιστορία τους δεν τελειώνει εκεί. Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία, ο Ρομάνο δολοφόνησε τον συνεργό του στη φυλακή, μέσα στο κελί του δεύτερου.


Πρόλαβε να αντιδράσει αλλά...

Στις 31 Αυγούστου του 2020, ένας 19χρονος προσπάθησε να ληστέψει τον διανομέα της Domino's, Τζόσου Αντζέρσμα, με τον δεύτερο όμως να προλαβαίνει και να τον πυροβολεί, ξαπλώνοντάς τον νεκρό. Ένας άντρας που βρισκόταν κοντά, άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε για να βοηθήσει τον διανομέα. Ταυτόχρονα, μαζί με τον συγκάτοικό του κάλεσαν την αστυνομία, αλλά θα ήταν ήδη πολύ αργά για τον Αντζέρσμα.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση των αρχών, η 17χρονη Τζέιλιν Μπίλαπς πέρασε από την απέναντι πλευρά του δρόμου και βρέθηκε μπροστά στον ντελιβερά, σκοτώνοντάς τον επί τόπου. Η κοπέλα ήταν μαζί με τον 19χρονο που είχε πέσει λίγα λεπτά προηγουμένως νεκρός.

Συνελήφθη και εκτός απ’ τη δολοφονία, κατηγορήθηκε και για συνωμοσία για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας, αφού οι αρχές συνειδητοποίησαν ότι ο διανομέας είχε κληθεί να παραδώσει την πίτσα σε ένα άδειο σπίτι.

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι

Ο θάνατος του Μπράιαν Γουέλς ήταν μέρος μιας περίπλοκης ιστορίας που περιελάμβανε μια ληστεία τράπεζας, ένα κυνήγι θησαυρού και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Γουέλς ήταν διανομέας πίτσας για την Mama Mia's Pizzeria στο Έρι της Πενσυλβάνια. Πιστεύεται ότι ο ίδιος γνώριζε πως θα έπαιρνε μέρος στη ληστεία μίας τράπεζας, ωστόσο πιθανότατα δεν ήξερε ότι επρόκειτο να πεθάνει κιόλας κατά τη διάρκειά της.

Ο Γουέλς, λοιπόν, παρέδωσε δύο πίτσες σε ένα κτίριο από όπου εξέπεμπε το σήμα του μέσω κεραίας ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός. Εκεί, μια βόμβα με κολάρο τοποθετήθηκε γύρω από τον λαιμό του, αλλά οι αρχές δεν είναι σίγουρες αν ο ίδιος γνώριζε ότι η βόμβα ήταν αληθινή. Στη συνέχεια του δόθηκε εντολή να μπει σε μια τράπεζα PNC με ένα σημείωμα που απαιτούσε 250.000 δολάρια ως μέρος ενός παράξενου κυνηγιού θησαυρού στο οποίο δέχτηκε να πάρει μέρος. Το κυνήγι θα τον οδηγούσε να παίρνει το ένα κλειδί μετά το άλλο, καθυστερώντας έτσι τη βόμβα μέχρι να φτάσει στο τέλος της περιπέτειάς του και αυτή να απενεργοποιηθεί.

Ο Γουέλς έπαιξε αυτό το επικίνδυνο “παιχνίδι” αλλά περίπου 15 λεπτά αφότου έφυγε από την τράπεζα με πολύ λιγότερα λεφτά από όσα είχε ζητήσει, η αστυνομία τον συνέλαβε και τον ξάπλωσε σε ένα πάρκινγκ. Εκεί περίμεναν όλοι μαζί να φτάσει η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης βομβών, αλλά λίγο πριν δουν τους πυροτεχνουργούς να πλησιάζουν, η βόμβα εξερράγη, δημιουργώντας μια τρύπα στο στήθος του διανομέα. Ο Γουέλς εξέπνευσε ακαριαία.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top