0
Οι Πυλώνες της Δημιουργίας είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει ποτέ το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, της NASA.

Ο όρος «Πυλώνες της Δημιουργίας» (Pillars of Creation) αναφέρεται σε μια φωτογραφία που λήφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το 1995. Απεικονίζει ένα τεράστιο σύννεφο κοσμικής σκόνης από το Νεφέλωμα του Αετού και αερίων, όπου αυτό περιέχει πάνω από 8.000 άστρα. Πολλοί το έχουν παρομοιάσει με τη μορφή προβοσκίδας ελέφαντα.

Ο αστροφωτογράφος Andrew McCarthy, έστησε το τηλεσκόπιό του στην αυλή του σπιτιού του, με κατεύθυνση προς το νεφέλωμα Eagle και αποτύπωσε τη δική του εκδοχή των εμβληματικών Πυλώνων της Δημιουργίας.

Ο Andrew χρησιμοποίησε ένα τηλεσκόπιο Newtonian (12″, 1200mm) το οποίο είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της συλλογής του. Το συνδύασε με την φωτογραφική μηχανή asi1600mm και φίλτρα SHO.


Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, αφαίρεσε όλα τα αστέρια για να κάνει τους εμβληματικούς Πυλώνες της Δημιουργίας να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο.

Ο Andrew εξηγεί ότι τα διαφορετικά χρώματα της φωτεινής λάμψης του νεφελώματος οφείλονται στην αστρική ακτινοβολία που ιονίζει τα αέρια στο εσωτερικό τους.

Το υδρογόνο διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο εκπέμπει μια ακατανίκητη κόκκινη λάμψη. Με τη χρήση ειδικών φίλτρων μπόρεσα να αναδείξω ένα εκπληκτικό βαθύ χρώμα.

Είναι μια από τις περιοχές του διαστήματος που θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ, αν οι νόμοι της φυσικής μου το επέτρεπαν, λέει ο Andrew.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top