0
Τα τουρκικά φορητά συστήματα αεράμυνας Sungur Man εισέρχονται στο απόθεμα του τουρκικού Στρατού.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία Roketsan παρέδωσε την πρώτη παρτίδα του MANPADS, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το φορητό από άνθρωπο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας ενεργοποιείται από τον ώμο ενός μόνο στρατιώτη και έχει εμβέλεια έως οκτώ χιλιόμετρα.

Τα συγκεκριμένα τουρκικά MANPADS θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά των ελληνικών ελικοπτέρων Απάτσι και Kιόβα καθώς και ελληνικών drone.

Θυμίζουμε τα ρεπορτάζ που θέλουν να έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV στην Ελλάδα σε τιμή σοκ.

Πρόκειται για τα Patroller, τα οποία μπορούν να πετάνε έως και 30 ώρες συνεχόμενα ενώ θα είναι οπλισμένα με κατευθυνόμενες ρουκέτες των 68mm.

Την ίδια ώρα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επέλεξε το κινητό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης KRONOS της Leonardo Electronics, για το σύστημα αεράμυνας που αρχικά θα εγκαταστασθεί στο πεδίο βολής στην Κρήτη.

Το σύστημα θα παραδοθεί το 2024 και να σημειωθεί ότι το Kronos Grand Mobile έχει ήδη επιλεγεί ως ραντάρ επιτήρησης και εμπλοκής για την ιταλική έκδοση του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος SAMP/T της MBDA, δηλαδή της επίγειας έκδοσης των Aster 30.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top