0
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η παραλαβή των τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων Μ1117 από τις ΗΠΑ. Έτσι, την Κυριακή έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πλοίο άλλα 180 οχήματα του τύπου.

Τα οχήματα φέρουν την “ερημική” παραλλαγή, που θα αλλάξει όταν φτάσουν σε κάποιο ΠΕΒ. Μπορεί η αποστολή τους σε ΠΕΒ να γίνει σε δεύτερο χρόνο, καθώς οι ανάγκες για τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πιεστικές. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις τα Μ1117 προωθούνται απευθείας στις Μονάδες, κι εκεί λαμβάνουν οπλισμό από τα αποθέματα του ΕΣ.

Σημειώνουμε κάτι που έχουμε γράψει και παλιότερο. Ο ΕΣ έχει μεριμνήσει για την παραλαβή των απαραίτητων όπλων για τον ικανοποιητικό οπλισμό των οχημάτων. Συνεπώς, ας μην ακούτε τα “παπαγαλάκια” που μιλούν για μη επαρκή οπλισμό. Ούτως ή άλλως, σε κάθε περίπτωση πάλι περισσότερα όπλα φέρουν από τα GD240 που αντικαθιστούν.

Οι παραλαβές θα συνεχιστούν όλο το 2022 και το 2023, μέχρι τη συμπλήρωση του αιτηθέντος αριθμού των 1.200 οχημάτων του τύπου. Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Δείτε φωτογραφίες: 







loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top