0
Πανέτοιμες να απαντήσουν σε κάθε απειλή από την Τουρκία είναι οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες βρίσκονται εδώ και ημέρες σε «κίτρινο» συναγερμό.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πεντάγωνο που επικαλείται το Star, μία ήρεμη δύναμη αποπνέουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αυτές τις μέρες, ενώ είναι έτοιμες για όλα με ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Τα πλοία του Στόλου μας περιπολούν μέρα και νύχτα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχουν αυξηθεί και οι χρονικές ετοιμότητες.


Παράλληλα, ο Στρατός Ξηράς είναι σε αυξημένη εγρήγορση στον Εβρο και τα νησιά, ενώ οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μάχονται καθημερινά εδώ και δεκαετίες στον «ακήρυχτο πόλεμο» του Αιγαίου και είναι σε υψηλή ετοιμότητα. Μάλιστα κάποια αεροσκάφη μας μπορούν να απογειωθούν μέσα σε 5 λεπτά από τη Σκύρο, το Καστέλι και τη Λήμνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες δεν έχουν «κοπεί» μέχρι στιγμής στις Ενοπλες Δυνάμεις όμως οι προφορικές οδηγίες και κατευθύνσεις που δίνουν οι διοικητές στα στελέχη τους είναι: «Φύγετε με άδεια αλλά αν χρειαστεί κάτι, πρέπει να είστε πίσω στις θέσεις σας σε 2-3 ώρες».

Κάποιοι επιτελείς θεωρούν ως το πιο επίφοβο διάστημα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου επειδή τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει ότι θα στείλει το τέταρτο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, η Αγκυρα έχει βγάλει και τις συνηθισμένες αντί-Navtex, με τις οποίες μας «απαγορεύει» να κάνουμε ασκήσεις στα Δωδεκάνησα επειδή είναι… αποστρατικοποιημένα, όπως και στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης που καλύπτει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top