0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει» με την πανδημία του κορωνοϊού και πως «είναι πιθανό το φθινόπωρο να έχουμε νέο κύμα» ενώ είπε πως οι «ειδικοί» θα υποδείξουν και ποιοι θα κάνουν την… 4η δόση (που για πολλούς θα είναι η 5η).

Θα επιβεβαιωθούν όπως όλα δείχνουν οι φοβίες των περισσοτέρων ότι η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης έγινε μόνο και μόνο για να έρθουν οι τουρίστες το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, ανέφερε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και είναι πιθανό το φθινόπωρο να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιου είδους νέο κύμα που θα πλήξει κυρίως τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους.

Τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια και θα περιμένουμε τις υποδείξεις της επιτροπής για τις ηλικίες στις οποίες θα πρέπει να γίνει η 4η δόση», τόνισε και υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να φθίνει.

Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», τόνισε ακόμα: «Κάναμε καμπάνια ευαισθητοποίησης και χωρίς να πάμε σε οριζόντια μέτρα και σπεύσαμε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Ειδικά για τον απολογισμό όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας είπε:

«Ο απολογισμός για την πανδημία πρέπει να γίνει με αληθινά στοιχεία και να μην μπούμε στην μυλόπετρα των κομματικών αντιπαραθέσεων. Πρέπει να μπει ένας συγκριτικός δείκτης στην συζήτηση αυτός της υπερβάλλουσας θνησιμότητας.

Η χώρα μας ήταν στην 12η θέση και αυτό δεν αμφισβητείται σε μια χώρα που έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό καθώς έχει δημοσιευθεί και στα μεγαλύτερα ιατρικά περιοδικά του κόσμου. Είναι απαράδεκτο και ψέμα να λέμε ότι είμαστε πρώτοι σε θανάτους».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top