0
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο. Τελευταίο… επεισόδιο ήταν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που κατασκόπευσε την Ψέριμο και έβγαλε φωτογραφίες στρατιώτες, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα τοποθετεί στο σημείο βαρέα όπλα.

Την πεποίθησή του πως σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα ακολουθήσει αποφασιστική παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα εξέφρασε, μιλώντας σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open», ο ομογενής λομπίστας, Μάικ Μανάτος (Mike Manatos).

Ειδικότερα, ο κ. Μανάτος, ο οποίος μέσω της φίρμας «Manatos & Manatos» βρίσκεται πολύ κοντά σε υψηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου, ενώ γνωρίζει προσωπικά και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ξεκαθάρισε πως εφόσον η τουρκική προκλητικότητα φτάσει στο σημείο να εντείνει την κατάσταση, οι ΗΠΑ δεν θα παίξουν τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, αλλά θα επιδείξει τη σωστή στάση.

«Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα παρέμβουν άμεσα και πολύ δυναμικά», ήταν τα λόγια του κ. Μανάτου, ο οποίος δήλωσε σίγουρος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πράξει αναλόγως όπως διαχρονικά πράττει απέναντι στην Ελλάδα.

«Σε όλη του την καριέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακολούθησε ευνοϊκές πολιτικές για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ο Μάικ Μανάτος, ωστόσο, πιστεύει ότι η Τουρκία είναι «πολύ κοντά» στο να πετύχει την έγκριση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 από το Κογκρέσο.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του ότι αυτό που αρκεί για να «έχει οφέλη» και πάλι η Τουρκία από τις ΗΠΑ δεν θα είναι καν ένα βήμα προς τα εμπρός – «αλλά ένα βήμα πίσω, στην αισχρή στάση που κρατάει», όπως τώρα με το βέτο στην υποψηφιότητα των σκανδιναβικών χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία χρειάζεται ένα φαινομενικό βήμα προς τα εμπρός για να πετύχει πράγματα», εξηγεί, «ώστε να κινηθεί η γραφειοκρατία της Ουάσιγκτον που προσπαθεί να φέρει την Τουρκία πιο κοντά».

«Τα καλά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ κατανοούν τη σπουδαιότητα της Ελλάδας», κατέληξε ο Μάικ Μανάτος, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικ Μανάτος, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από τον οργανισμό Hellenic Hearts για την συστηματική προσφορά του στον χώρο του λόμπινγκ, ήταν ο συντονιστής και εκ των διοργανωτών της δεξίωσης προς τιμήν του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την τελευταία μέρα της πρόσφατης επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία τιμήθηκαν επιφανείς ομογενείς και ελληνοαμερικανικές οργανώσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top