0
Αντιαεροπορικά Βofors L/60 των 40 mm, σουηδικής κατασκευής ακριβώς ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί σε αντιαποβατικούς, πλέον, ρόλους ο Ελληνικός Στρατός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έκαναν την εμφάνισή τους στην Ουκρανία στα χέρια Ουκρανών!

Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα παρέδωσε και αυτά τα όπλα στην Ουκρανία και το καθεστώς Ζελένσκι! Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει ακόμα επιχειρησιακά πυροβόλα Βofors L/60 των 40 mm και συνεπώς πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα.

Το πιο σημαντικό: Αποσύρθηκαν από το Ανατολικό Αιγαίο; Γιατί όλα τα μέχρι στιγμής όπλα (ρουκέτες των 122 χλστ. αντιαρματικά όπλα RPG-18, MANPADS Stinger) που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι, είναι από τα νησιά του Αιγαίου!

Πώς έφτασαν από την Ελλάδα στην Ουκρανία; Το 2021 η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της USAF (AFSOC) έστειλε μια ομάδα στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει και να εγκρίνει την αγορά των πυροβόλων προκειμένου να προωθηθούν σε «άλλες αγορές».

Στις ελληνικές αποθήκες, ανακαλύφθηκαν 140 πυροβόλα (μαρτυρία Bill Walter, υπεύθυνος του προγράμματος στο Strike Requirements Branch της AFSOC).

Στην παρακάτω φωτό οι Αμερικανοί παραλαμβάνουν τα πυροβόλα από τις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού:





Επισήμως, τότε η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα 140 πυροβόλα. Προσέξτε την βαφή μιας κάννης: Είναι η ίδια με αυτή της φωτό στην Ουκρανία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top