0
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα σεναρίων του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών / Επιθετικών Επιχειρήσεων, Αεροπορικής Απομόνωσης, Δυναμικής Στοχοποίησης, Επιχειρήσεων Καταστολής – Καταστροφής της Εχθρικής Αεράμυνας, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεων Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων).


Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από εξήντα (60) αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Χώρα μας (F-16, M2000-5, F-4E, C-130H, AB-205A και EMB-145H), το Βέλγιο (F-16 MLU), τη Γαλλία (RAFALE, E-2C), την Ελβετία (F/A-18 Hornet), την Ισπανία (EF-18 Hornet), την Ιταλία (EF-2000 Eurofighter) και την Τσεχία (Mi-24), συμπληρώνοντας περισσότερες από εξακόσιες (600) εξόδους σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύχτα, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας επιχειρησιακής εκπαίδευσης υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις».

Η 3/30 Μοίρα Μαχητικών  της Λωρραίνης ήταν αυτή που συμμετείχε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Nato Tiger Meet 2022, που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση του Αράξου και με αρκετές επιτυχίες. Πράγματι, κέρδισε τρία από τα πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου Silver Tiger, το οποίο ανταμείβει τη μονάδα που έχει επιδείξει τον υψηλότερο βαθμό επαγγελματισμού και φιλίας προς τους άλλους, και το καλύτερο αεροσκάφος Tiger, για τα χρώματα του "Rogue Spartan" Rafale.


Με την ολοκλήρωση του  Nato Tiger Meet  τα Rafale της Μοίρας 3/30 Lorraine επέστρεψαν στην   αεροπορική βάση Cognac-Châteaubernard 709, για να συμμετάσχουν στην  αεροπορική συνάντηση που διοργανώθηκε προς όφελος του Ιδρύματος Κοινωνικών Εργασιών της Πολεμικής Αεροπορίας (FOSA).

Σε αυτήν την συνάντηση  συμμετέχουν επίσης  από τις 22 Μαΐου το Patrouille de France, το Rafale Solo Display of the Air & Space Force (AAE) καθώς και το F-16 Solo Display από το στοιχείο «Air» της Βελγικής Άμυνας , το κροατικό ακροβατικό σμήνος και το Eurofighter Typhoon Solo Display από το Ejército del Aire.
Αλλά αυτή η αεροπορική συνάντηση θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε τραγωδία. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της τακτικής επίδειξης δύο Rafale από την 30η Πτέρυγα Μάχης, το «Rogue Spartan» αγκιστρώθηκαν από την πτέρυγα τους. Τα πτερύγια τους κόπηκαν στο επίπεδο του στοιχείου που συγκεντρώνει αρκετούς αισθητήρες της ηλεκτρονικής σουίτας SPECTRA (Rafale Fire Control Protection and Avoidance System), συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ανίχνευσης εκτόξευσης πυραύλων, της εκτόξευσης βλήματος με κεφαλή ανάλυσης αισθητήρα, του πίσω ανιχνευτή προειδοποίησης και του άνω μονάδα ενίσχυσης και επικοινωνίας drift (BACHD).

Αυτό το μέρος της ουράς του Rafale Rogue Spartan έπεσε στο χωριό Gensac-la-Pallue, χωρίς να προκαλέσει καμία ζημιά. Τα δύο αεροπλάνα της 30ης Πτέρυγας μπόρεσαν να επιστρέψουν στη βάση του Cognac. Το Κρατικό Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων Αεροναυτικής Ασφάλειας (BEA-É) θα εξετάσει σίγουρα αυτό το περιστατικό προκειμένου να προσδιορίσει τα αίτια του. Προς το παρόν, η Air & Space Force δεν έχει  κάνει κανένα σχόλιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top