0
Νέα παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, ο οποίος ερωτήθηκε για την μετα-Covid εποχή. 

Αφού αναφέρθηκε στο βιβλίο του «Covid-19: The Great Reset» τόνισε ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι μόνιμες και ότι έφερε την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση έχει ξεκινήσει και ότι όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα θα νιώσουν… εκπλήξεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κ.Σβαμπ σε ερώτηση που δέχθηκε για τις επιπτώσεις που είχε ο κορωνοϊός στην κοινωνία μας
«Να θυμίσω ότι στο βιβλίο μου αναφέρω ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι η καινοτομία που βλέπουμε σήμερα σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το ίντερνετ, το κλάουντ, προηγμένη ρομποτική και πολλούς ακόμη που μαζί που μαζί δημιουργούν μια νέα φάση στην ανθρώπινη εξέλιξη.

Ο Covid-19 επιτάχυνε την Βιομηχανική Επανάσταση, αν ο κορωνοϊός είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι θα είχαμε μεταφέρει ολόκληρες εταιρείες, σχολεία και κυβερνητικά γραφεία τόσο γρήγορα στο διαδίκτυο, σήμερα αυτό είναι πραγματικότητα. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχει γίνει πραγματικότητα, για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και εργατών.

Βλέπουμε επίσης μακροοικονομικές συνέπειες, αλλαγές, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Apple, η Samsung, η Alphabet, η Amazon και το Facebook που είναι ήδη ανάμεσα στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες να έχουν τους τελευταίους μήνες βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση τους στην αγορά, ενώ άλλες έχουν ξεκινήσει να πέφτουν. Αυτό αποδεικνύει ότι οι επιπτώσεις του Covid-19 θα είναι μόνιμες.

Αλλά αυτούς τους τελευταίους μήνες μας έδειξαν επίσης ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν θα είναι ευεργετική για όλους, εκτός και εάν κάνουμε συνειδητές επιλογές και επενδύσεις.

Μαθητές που δεν έχουν πλεονεκτήματα, εργάτες χωρίς εξειδίκευση και εταιρείες που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί και οι κυβερνήσεις θα νιώσουν πολύ μεγαλύτερες εκπλήξεις από τους άλλους.

Οπότε όταν φτιάχνουμε τον μετα-Covid κόσμο και κάνουμε την Μεγάλη Επανεκκίνηση ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για να ξεκινήσουμε θα είναι εξασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης θα τα μοιράζονται όλοι.

Το μήνυμα μου είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσετε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την τεχνολογία της, καθώς θα καθορίσει την μελλοντική μας ευημερία όσο τίποτε άλλο».


Ο Covid-19 μας βοήθησε να φτάσουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. 

Θα νιώσουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις απ’ όλους τους άλλους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top