0
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Μαλένας, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού από την Πάτρα συνεχίζονται. 

Ο Γρηγόρης Λέων είναι βέβαιος που η μικρή πέθανε από ασφυξία. Μιλάει για ένα έγκλημα που σε λίγες μέρες θα φωτιστεί πλήρως…


Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επανέρχεται στις φωτογραφίες με τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας και προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη φορά, στη νέα του ανάρτηση, ανεβάζει ένα σκίτσο για να δείξει πως προήλθαν τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού από την Πάτρα και πως αυτό, πέθανε από ασφυξία. Σημειώνει ότι τα τραύματα από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν είναι πλήρως συμβατά με ασφυξία. 

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της μικρής το 2019 αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που πλέον επανεξετάζεται και σε λίγες μέρες οι ιατροδικαστές Καρακούκης, Καλόγριας και Σπηλιοπούλου, θα συντάξουν το τελικό τους πόρισμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ώρα αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αν οι ισχυρισμοί που διατυπώνει ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της Μαλένας επιβεβαιωθούν θα μπει πιθανότατα στο κάδρο και για αυτό τον θάνατο. Υπενθυμίζεται πως και σε αυτή την περίπτωση, μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο μαζί με τη Μαλένα, ήταν μόνο εκείνη όταν πέθανε. 

Οι γιατροί ειδοποιήθηκαν από την ίδια αργότερα και όταν έσπευσαν δεν υπήρχαν περιθώρια ανάνηψης.

Όπως γράφει ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας.»

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, αφού παρέλθουν τα τρία χρόνια από το θάνατο είναι απαραίτητη η μεταφορά των οστών, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας. Η μικρή πέθανε στις 13/4/2019, ο διορισμός έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά (5/3/2021) και η έκθεση παραδόθηκε στις 14/4/2021. Όταν ο κ. Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ενώ είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ανέφερε παράλληλα πως δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση. Αφενός επισημαίνονται τα αδιευκρίνιστα αίτια, αφετέρου δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top