0
Εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας έχουν καταπατηθεί ελευθερίες των ανθρώπων και έχουν εφαρμοστεί αυταρχικά μέτρα που πριν από λίγες χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. 

Ήδη κάποιοι όμως ετοιμάζονται για την επόμενη πανδημία.

Προσφάτως ο Μπιλ Γκέιτς γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει ομάδα 3.000 επιστημόνων για να αντιμετωπίσει την επόμενη πανδημία, ενώ και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, μίλησε για μια «κυβερνοπανδημία». 

Ένα βίντεο το οποίο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα δείχνει τον Κλάους Σβαμπ να μιλά για μια πανδημία η οποία θα κάνει τον κορωνοϊό να φαίνεται ως μια… «μικρή ενόχληση». 

«Όλοι γνωρίζουμε παρ’ όλα αυτά δεν δίνουμε επαρκή προσοχή στο τρομακτικό σενάριο μιας συνολικής κυβερνοεπίθεσης η οποία θα φέρει πλήρες χάος στην παροχή ενέργειας, στις μεταφορές, στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο σύνολο της κοινωνίας μας. 

Η κρίση του Covid-19 από αυτή την άποψη θα φαίνεται ως μια μικρή ενόχληση, συγκριτικά με μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Η αξιοποίηση της Covid-19 σαν έγκαιρη ευκαιρία που θα αποδώσει μαθήματα για την κοινότητα της κυβερνοασφάλειας μπορεί να σχεδιάσει και να βελτιώσει την ετοιμότητά μας για μια ενδεχόμενη κυβερνοπανδημία», λέει χαρακτηριστικά ο Κ.Σβαμπ.

 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top