0
Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε με ένα από τα βασικά θέματα τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με τον ΣΚΑΪ να έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της απόφασης της επιτροπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού το κυρίαρχο σενάριο είναι να μην υπάρχει έλεγχος για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού στις 2 Μαΐου.

Στην ίδια λογική ως τότε θα έχουν καταργηθεί τα τεστ στα σχολεία, ενώ στην εστίαση, στον τουρισμό και τα καταστήματα τροφίμων θα υπάρχει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα στους εργαζομένους. Μία δεύτερη σκέψη είναι να υπάρχει κατάργησή τους ως τις 31 Αυγούστου αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπήρξε αναφορά για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μασκών εντός κλειστών χώρων μετά τις 2 Μαΐου, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (νοσοκομεία, ΜΜΜ κτλ) να παραμένει η υποχρεωτικότητα ως έχει. Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο για τους εργαζομένους ως τα τέλη Μαΐου, ενώ για τους πελάτες αναμένεται απόφαση ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να να μπει ο Μάιος με τα λιγότερα δυνατά μέτρα ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top