0
Ο τουρκικός Çakır θα ανήκει στην οικογένεια πυραύλων mini cruise νέας γενιάς και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία σμήνους νέας γενιάς και τεχνητή νοημοσύνη.

Έτσι θα προσπαθήσουν να βυθίσουν τις ελληνικές Belharra oι Τούρκοι ενώ προετοιμάζονται για τη νέα γενιά drone με τέσσερις πυραύλους 150 χλμ. εμβέλειας.

«Ο ‘Çakır’ θα πάει την Τουρκία σε νέο πρωτάθλημα! Δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο», τονίζουν οι Τούρκοι για τον τουρκικό πύραυλο κρουζ νέας γενιάς, με βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων, που μπορεί να εκτοξευθεί από χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο εμπειρογνώμονα, Τουράν Ογκιούζ, έως και τέσσερις Çakır θα μπορούσαν να εκτοξευτούν από το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας ,KIZILELMA.

Μάλιστα, όπως σημείωσε στο milliyet.com.tr, μία τέτοια τουρκική ενέργεια θα προκαλούσε «σύγχυση στα συστήματα» αεράμυνας του εχθρού.

Η πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση

Η πρώτη δοκιμαστική πυροδότηση του Çakır θα γίνει από τα τουρκικά drone Akıncı εντός του έτους ενώ η ενσωμάτωση τους υπολογίζεται το 2023.

Ο τουρκικός Çakır θα ανήκει είναι στην οικογένεια πυραύλων mini cruise νέας γενιάς και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία σμήνους και τεχνητή νοημοσύνη.

Μόλις φύγει ο πρώτος πύραυλος από τα KIZILELMA θα δημιουργεί «συνθήκες ηλεκτρονικής εμπλοκής» ενώ οι επόμενοι τρεις θα ακολουθούν «το μονοπάτι» που θα ανοίγει ο πρώτος και θα χτυπούν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με του Τούρκους, χάρη στο μεγάλο βεληνεκές των πυραύλων αυτοί θα μπορούν να εκτοξευτούν χωρίς να εισέρχονται τα drone (εναέρια, χερσαία και θαλάσσια οχήματα) στην εμβέλεια των συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς.

Μάλιστα οι Τούρκοι τονίζουν πως «ακόμα και μεγάλες ναυτικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών, βρίσκονται εντός του στόχου τους».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top