0
Έφτασε η ώρα που θα «απενεργοποιηθεί» το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει σε μια «κανονικότητα» μέσα στο Πάσχα, ενόψει της τουριστικής περιόδου. 

Η κατάργηση του covid pass στα μαγαζιά αναμένεται να έρθει περίπου τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάτι που θα σημαίνει ότι όλος ο κόσμος, ασχέτως εμβολιαστικής κατάστασης, θα μπορεί να μπει στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και της εστίασης.

«Η χρήση ως πάσου για να μπούμε σε χώρους όπως είναι η εστίαση ή τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, η πιο μεγάλη πιθανότητα για να καταργηθεί είναι στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας», είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ως… μάννα εξ ουρανού περιμένουν αυτή την απόφαση οι άνθρωποι της εστίασης, οι οποίοι θεωρούν ότι η κατάργηση του εμβολιαστικού πάσου και των ελέγχων, θα τους βοηθήσει πολύ και θα δώσει «ανάσα» στα μαγαζιά τους.

Για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ο κ.Μαγιορκίνης σχολίασε: «Θα τη δούμε να φεύγει κι αυτή κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι. Λογικά πρώτα στους επαγγελματικούς χώρους. Τελευταία θα φύγει από τα ΜΜΜ και κάποιους άλλους χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και θα παραμείνει σίγουρα σε νοσοκομεία, γηροκομεία».

Όσο για τα σχολεία, θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κατάργηση της μάσκας και εκεί, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να επισημαίνει: «Υπάρχει μια μέτρια πιθανότητα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις μάσκες μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα».

Όπως τονίζεται από ειδικούς και πολιτικούς, μάσκα και covid pass είναι τα δύο μέτρα που θα επανέλθουν πρώτα-πρώτα αν υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας.

Η αλήθεια που όλοι ξέρουν βέβαια, είναι πως από Οκτώβριο και μετά θα επανέλθουν, μόλις δηλαδή αναχωρήσουν οι τουρίστες…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top