0
Οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν στην Τουρκία την πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.  

Τον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ντμίτρο Κουλέμπα υποδέχεται ως οικοδεσπότης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια (νότια), τουριστικό θέρετρο που προτιμούν πολλοί Ρώσοι τουρίστες.

Οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου έφεραν και τη θεαματική αλλαγή κλίματος στις διεθνείς αφορές. Τα χρηματιστήρια υπεραντέδρασαν, μετά από ένα πτωτικό σερί αρκετών συνεδριάσεων, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώθηκαν από τα ιστορικά υψηλά που είχαν φτάσει, παρότι παρέμειναν σε ιδιαίτερα ακριβά επίπεδα.

Οι αγορές επενδύουν στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια της Τουρκίας, ενώ υπάρχει και η γνωστή δήλωση Ζελένσκι ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται πια για ένταξη στο ΝΑΤΟ – κάτι που είχε δώσει στη Ρωσία την «κύρια» δικαιολογία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία θα προτιμούσε να επιτύχει τη διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος στην Ουκρανία διά μέσου των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι στους στόχους της Μόσχας δεν περιλαμβάνεται η ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου, εντείνοντας έτσι την αίσθηση των επενδυτών ότι μετά από 14 ημέρες σύρραξης, πλησιάζει η στιγμή της διαπραγμάτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρυσός, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης, κατέγραψε μείωση κατά 3%.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top