0
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την ανεξάρτητη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας και οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει το ουκρανικό έδαφος με την ρωσόφωνη δημοκρατία, θεωρώντας ότι μπορούν να αναχαιτίσουν έτσι την ένωση των ρωσόφωνων περιοχών της Οδησσού και της Υπερδνειστερίας, ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν τεθωρακισμένες δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη στα σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας!
Ταυτόχρονα, ο πρέσβης της Μολδαβίας (μιας περιοχής με ρουμανικής και ρωσικής, αλλά και ουγγρικής καταγωγής κατοίκους) δήλωσε «Ανήσυχος» για τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων.

«Ανησυχούμε πολύ για τις ρωσικές δυνάμεις. Υπάρχουν 1.500 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία που λειτουργούν ως “Ειρηνευτικό Σώμα” μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε το 1990» ανέφερε ο Eugen Caras και πρόσθεσε:

Οι Αμερικανοί μετέφεραν άρματα μάχης Μ1Α2 και Bradley M2 από την Αλεξανδούπολη με αρματοφορείς στην Ρουμανία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα επιπλέον γαλλικό Τάγμα μαζί με θωρακισμένα οχήματα VBC-90 μεταφέρθηκε στην χώρα με αεροσκάφος An-124.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν την μετακίνηση ΤΟΜΑ Μ2 Bradley και Μ1Α2 Abrams μέσω Βουλγαρίας προς Ρουμανία.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top