0
Η εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε «τσουνάμι» κυρώσεων προς τη Μόσχα με τους δυτικούς να έχουν σκοπό να «γονατίσουν» την οικονομία της και να πάψει η χρηματοδότηση του στρατού.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που στήριξαν τις κυρώσεις και βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας. Η Μόσχα πέρυσι είχε στείλει στην Ελλάδα το ρωσικό θηρίο Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Ο Νίκος Δένδιας τότε είχε τηλεφωνήσει στον Σεργκέι Λαβρόφ για να του ζητήσει ένα δεύτερο Beriev, ενώ όταν επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι συμφώνησαν όντως να έρθει και δεύτερο ρωσικό μεγαθήριο πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» τόσο ο Μισούτιν, όσο και ο Λαβρόφ βρίσκονται στον κατάλογο με τις διεθνείς κυρώσεις με δέσμευση των περιουσιών τους και τα Beriev δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα…

Ούτε βεβαίως πρόκειται να έρθουν καμιά δεκαριά ρωσικά, ελικόπτερα που ενοικιάζαμε τις θερινές περιόδους για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Πώς θα καλύψει η κυβέρνηση το κενό είναι ακόμα άγνωστο. Το σίγουρα είναι ότι μιλάμε για ένα βαρύ πλήγμα καθώς τέτοια εναέρια μέσα δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top