0
Την ίδια στιγμή που η ΕΕ εμφανίζει οικονομικές κυρώσεις ενώ σύσσωμη η Δύση μιλά για πλήρη στήριξη στο Κίεβο ο Πούτιν υποστήριξε ότι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν οπλικά συστήματα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

Προφανώς αναφέρεται στο υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal που εκτοξεύεται από μαχητικά και βομβαρδιστικά, τον υπερηχητικό πύραυλος Zircon ενώ είναι σε φάση παραγωγής οι στρατηγικοί πύραυλοι υπερηχητικής ολίσθησης Avangard. Σε κάθε περίπτωση όλα τα οπλικά συστήματα είναι σε ετοιμότητα.


Για το μαχητικό καθήκον οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν μοναδικά στον κόσμο όπλα, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συγχαίροντας τους συμπατριώτες του για την επέτειο της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει κάνει πολλά για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων: Είναι πιο ευέλικτες, έχουν αποκτήσει νέα μαχητική εμπειρία και η συστηματική εκπαίδευση μονάδων και σχηματισμών έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

«Όπλα που δεν υπάρχουν όμοιά τους στον κόσμο έχουν τεθεί σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες πυραύλων, και θα επεκτείνουμε τη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε ο Πούτιν.


Τέτοια οπλικά συστήματα είναι «όπλα του μέλλοντος, που αυξάνουν το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας» επισήμανε.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε, επίσης, ότι η εκπαίδευση και οι προσωπικές ιδιότητες των στρατιωτών εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Τον Δεκέμβριο, ο ίδιος τόνισε ότι η Μόσχα κατέχει ηγετική θέση στον σύγχρονο κόσμο στον τομέα ανάπτυξης τέτοιων όπλων σύγχρονου τύπου.

Σήμερα, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι υπερηχητικοί πύραυλοι παραδίδονται ήδη στα στρατεύματα και βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Ας δούμε τα τρία όπλα που δεν τα διαθέτει κανείς στον πλανήτη:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top