0
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση για ανακατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονμπάς (που περιλαμβάνει το Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ) «σύντομα θα έχει λήξει», καθώς ήδη οι Ουκρανοί στρατιώτες υποχωρούν και αποχωρούν από όλη την περιφέρεια. 

Σύμφωνα με το defencenet.ru, η επιχείρηση στο Ντονιέτσκ με τη συνδρομή του ρωσικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και όλη επικράτεια σου Ντονμπάς, ακόμα και οι δυτικές περιοχές των Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ έχουν περάσει στον έλεγχό των ρωσόφωνων κατά στο 100%.


Όπως είπε ο ίδιος, η επιχείρηση σύντομα θα φθάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».

Επίσης, ανέφερε ότι το αρχηγείο των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Ντονμπάς έχει καταστραφεί σχεδόν. Οι ρωσόφωνοι επιβεβαιώνουν ότι η Μόσχα έχει μόνο έναν στόχο: Την ασφάλεια των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, η οποία λόγω της απόφασης του Κιέβου να εκκαθαρίσει τους ρωσόφωνους άλλαξε όλα τα δεδομένα και την αρχική πρόθεση της Ρωσίας να μην προχωρήσει σε ευρεία επιχείρηση, όπως ανέφερε σε άρθρο του στο pronews.gr o Αναστάσιος Γκουριώτης. 

Εγκαταλείπουν οι Ουκρανοί 

Τις θέσεις τους, αφήνοντας τα όπλα τους, χωρίς να δεχθούν επίθεση, εγκαταλείπουν μαζικά μονάδες και στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ξεκαθάρισε επίσης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν χτυπούν τις πόλεις της Ουκρανίας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

«Στόχος των όπλων υψηλής ακρίβειας είναι μόνο στρατιωτικές υποδομές, εγκαταστάσεις αεράμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», κατέστησε σαφές.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χαρακτήρισε ψευδείς τις δηλώσεις του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τις υποτιθέμενες απώλειες ρωσικών αεροσκαφών και τεθωρακισμένων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top