0
Τον κώδωνα του κινδύνου για νέους, ακόμα πιο μεταδοτικούς και θανατηφόρους ιούς, προσπαθεί να κρούσει ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς προετοιμάζοντας τον κόσμο για ένα νέο κύμα πανδημίας που μπορεί πολύ εύκολα να ξαναϋπάρξει, με τις κυβερνήσεις αυτήν τη φορά να πρέπει να είναι περισσότερο έτοιμες.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και το βρετανικό Wellcome Trust προσφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI) αλλά ο ίδιος ζητάει από τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν και να συγκεντρώσουν όλες μαζί 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Στόχος να δημιουργηθούν εμβόλια, η ανάπτυξη των οποίων θα γίνεται σε λιγότερο από 100 ημέρες.

«Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων (δολαρίων) προκειμένου να σώσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές και να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές» αναφέρει ο ίδιος στους Financial Times.

Mία μελλοντική πανδημία, επεσήμανε, θα μπορούσε να φέρει στελέχη μεταλλαγμένων ιών που θα είναι ακόμα περισσότερο μεταδοτικά από την Δέλτα και την Όμικρον, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να είναι και πιο θανατηφόρα.

Αναφερόμενος στον CEPI και την αμερικανική κυβέρνηση, βασικούς χρηματοδότες στην ανάπτυξη των εμβολίων για τον covid-19 συμπλήρωσε: «Με τα χρήματα που ρίσκαραν, πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές. Επομένως υπήρξε ένα τεράστιο όφελος για όλον τον κόσμο. Είμαστε σοφότεροι σήμερα. Και χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα για την επόμενη φορά».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top