0
Στην εντυπωσιακή άφιξη των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο τουρκικός Τύπος, που δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή παραλαβής.

«Έξι προηγμένα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από τη γαλλική αεροπορία την Τετάρτη πέταξαν σε χαμηλή διάταξη πάνω από την Αθήνα πριν από την επίσημη παράδοσή τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε κοντινή αεροπορική βάση», αναφέρει η Sabah.

«Τα αεροσκάφη μάχης πολλαπλών ρόλων με ένα χαρακτηριστικό φτερό σε σχήμα τριγώνου ήταν η πρώτη σημαντική παράδοση που προέκυψε από αμυντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν πέρυσι η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση», εξηγεί η εφημερίδα που αναφέρεται επίσης στην επικείμενη αγορά επιπλέον έξι Rafale καθώς και τριών φρεγατών Belharra από τη Γαλλία.

«Τα αεροσκάφη Rafale διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που θα δώσουν πλεονέκτημα στην αεροπορία της ενώ θα αντιμετωπίσει τον πολύ μεγαλύτερο στρατό της Τουρκίας», σημειώνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος που υπενθυμίζει ότι «η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας υπέστη οπισθοδρόμηση το 2019, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400».


Αιχμές και ειρωνείες

Από την κάλυψη της παράδοσης δεν έλειψαν και οι αιχμές αλλά και οι ειρωνείες. Το trhaber έκανε λόγο για «μεταχειρισμένο ενθουσιασμό», ενώ δεν έκρυψε την ειρωνεία για τους «ιερείς που ευλόγησαν τα αεροσκάφη».

«Η Ελλάδα είναι ενθουσιασμένη με τα μεταχειρισμένα αεροπλάνα που αγόρασε από τη Γαλλία. Από τα 18 Rafale που παραγγέλθηκαν, τα έξι προσγειώθηκαν στη βάση της Τανάγρας», αναφέρει το δημοσίευμα, με πολλές φωτογραφίες από την τελετή παραλαβής.

Τις τελευταίες ημέρες, κι άλλα τουρκικά μέσα ασχολήθηκαν με την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών. Η Yeni Safak υπενθύμισε επίσης τη σύμβαση Ελλάδας- Ισραήλ για την την εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων καθώς, και τις συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας στον τομέα της άμυνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Η Safak είχε ασχοληθεί με το θέμα ήδη από τον Δεκέμβριο, σε άρθρο της με τον τίτλο…«Ο φόβος κυρίευσε την Ελλάδα: Αγοράζει 18 αεροπλάνα Rafale από τη Γαλλία».


Για «εξαιρετικές επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατό της» έκανε λόγο η Milliyet, ενώ το θέμα κάλυψε και η Sozcu, όπως και το Anadolu. 


Η διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Gündeme Dair Her Şey κοινοποίησε σήμερα στη σελίδα της στο Twitter βίντεο με την πτήση των Rafale πάνω από την Τανάγρα:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top