0
Είναι κάτι που συνηθίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας και το γνωρίζουν αυτό όλοι όσοι παίρνουν το δίπλωμα: το… διαβόητο «Ν» που πρέπει να κοσμεί για έναν χρόνο το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου υποδηλώνει πως το αμάξι το οδηγεί νέος οδηγός και, ως εκ τούτου, οφείλουμε να είμαστε κατά τι πιο προσεκτικοί.

Ωστόσο, το «Ν» δεν είναι η μόνη ένδειξη που πρέπει να έχει κανείς στο αυτοκίνητό του, μια και τώρα έρχεται το… Σίγμα!

Τι δείχνει το συγκεκριμένο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου;

Πως στο όχημα επιβαίνει οδηγός με συνοδό. Οι νέοι που συνοδεύονται, λοιπόν, οφείλουν να έχουν σε ευδιάκριτο σημείο του πίσω τζαμιού ένα «Σ» διαστάσεων 12χ15 εκατοστά, ειδάλλως θα επιβάλλεται τόσο στον οδηγό όσο και στον συνοδό διοικητικό πρόστιμο.

Πέραν αυτών, ωστόσο, για να μπορούν να κάθονται στο τιμόνι με συνοδό όσοι έχουν λάβει το προσωρινό δίπλωμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μηδενική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και η πλήρης τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν, όπως είπαμε, κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η προσωρινή άδεια οδήγησης παρέχει στον κάτοχό της όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όσοι οδηγούν Ι.Χ. αλλά και κάποιους επιπλέον κανόνες.

Ειδικότερα, οι 17άρηδες θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας αλκοόλ από τον οδηγό κατά τη συνοδευόμενη οδήγηση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τα όρια οινοπνεύματος, των 0,20 gr/λίτρο αίματος, μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας και των 0,10 mg/λίτρο εκπνεόμενου αέρα, μετρούμενο με αλκοολόμετρο, μηδενίζονται».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top