0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι καταργείται κάθε φόρος στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε μία σημαντική εξαγγελία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παραλαβής των μαχητικών Rafale στην Τανάγρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι καταργείται κάθε φόρος στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. «Επένδυση στην Άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα ότι «στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

Όπως είπε, το μέτρο αυτό αφορά «πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν αεροπορική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

«Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της ελληνικής Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη με ασφάλεια» τόνισε.

Τα πτητικά, καταδυτικά, επιδόματα αλεξιπτωτιστού κλπ., φορολογούνταν ως και με 80%, γεγονός που μείωνε δραματικά τον μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως η άρση του φόρου έρχεται ως μια ανταπόδοση από πλευράς της πατρίδας προς τις υπηρεσίες που τις παρέχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η άρση της φορολογίας στα συγκεκριμένα επιδόματα, ήταν ένα πάγιο αίτημα των στρατιωτικών προς την κυβέρνηση εδώ και αρκετό διάστημα. Η ανακοίνωση ήρθε κατά την άφιξη των Rafale από τον κ. Μητσοτάκη, αφού πρώτα τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Οικονομικών προσδιόρισαν τις δημοσιονομικές δυνατότητες και επεξεργάστηκαν την επάνοδο επιδομάτων στο πρότερο καθεστώς, έτσι ώστε να υπάρχει κι ένας υψηλός συμβολισμός της αναγνώρισης της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα.

«Επένδυση στην Άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα ότι «στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο».
Όπως είπε, το μέτρο αυτό αφορά «πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν αεροπορική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

«Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της ελληνικής Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη με ασφάλεια», τόνισε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top