0
Τα πρώτα έξι Rafale καταφθάνουν στις 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα για την Πολεμική Αεροπορία με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Όπως αναφέρει η kathimerini τα έξι Rafale, τα οποία είναι τα πρώτα από τα 18, που θα προμηθευτεί η Ελλάδα θα ενισχύσουν άμεσα την Πολεμική Αεροπορία αφού οι χειριστές είναι έτοιμοι αφού έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη Γαλλία.

Παρών στην άφιξη θα είναι ο αρχηγός ΓΕΑ, Γιώργος Μπλιούμης όπως αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς επί των ημερών του σφραγίστηκε η προμήθεια των γαλλικών μαχητικών.

Ο Γιώργος Μπλιούμης ολοκληρώνει εκείνο το διάστημα την τριετία του στη θέση του αρχηγού ΓΕΑ και είναι πιθανό να καθυστερήσουν για λίγες ημέρες η κρίση ώστε ο αξιωματικός να τύχει της αναγνώρισης, που δικαιούται.

Τα υπόλοιπα 12 Rafale θα παραδοθούν την επόμενη διετία ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την απόκτηση άλλων έξι μαχητικών ίδιου τύπου.

Η κυβέρνηση πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης μοίρα 24 αεροσκαφών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και το επιτελείο του έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία του φακέλου, που θα παρουσιαστεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top