0
Εσωτερική παρουσίαση της Nestle αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το 60% των προϊόντων δεν πληρούν «αναγνωρισμένο όριο υγείας» στο σύστημα της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με το Reuters, η αποκάλυψη κινητοποίησε την εταιρεία που εξετάζει νέα στρατηγική.

Η Nestle μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα  έχει αναγνωρίσει ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν ένα «αναγνωρισμένο όριο της υγείας» και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων δεν θα είναι ποτέ «υγιή».


Οι FT επισημαίνουν πως μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, λέει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestle από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Το εν λόγω σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή.  Στο συνολικό «πορτφόλιο» τροφίμων και ποτών, περίπου το 70 τοις εκατό των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφερε να καλύψει αυτό το όριο, αναφέρεται στην παρουσίαση, σύμφωνα πάντα με τους FT, μαζί με το 96% των ποτών – εξαιρουμένου του καθαρού καφέ – και το 99% της ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestlé.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82 τοις εκατό των νερών και το 60 τοις εκατό των γαλακτοκομικών να πληρούν το όριο.

«Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας. . . [αλλά] το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε ένα τοπίο όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη», ανέφερε η παρουσίαση.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τη βρεφική φόρμουλα, την τροφή για κατοικίδια, τον καφέ και το τμήμα της επιστήμης της υγείας, το οποίο κάνει τρόφιμα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών ετήσιων εσόδων της Nestle.

Τα ευρήματα έρχονται τη στιγμή που οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια πίεση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν ποιες νέες δεσμεύσεις θα αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδια τους φέτος.

ΠΗΓΕΣ:  Financial Times, Reuters

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top