0
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που είχαν στήσει επίορκοι αστυνομικοί για εκδίδουν πλαστά έγγραφα, έναντι αδρής αμοιβής. 

Φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είναι αξιωματικός της αστυνομίας, που υπηρετεί ως διοικητής σε τμήμα της Δυτικής Αττικής, έχει πολύχρονη εμπειρία. Σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιζε και μια γυναίκα.


Όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων πήγαν στο γραφείο του φερόμενου για έρευνα και εκεί έμειναν… εμβρόντητοι όχι μόνο απ’ όσα βρήκαν αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά του διοικητή.

Όχι μόνο δεν συνεργαζόταν, όχι μόνο αρνήθηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε στο γραφείο του αλλά χρειάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να τον… βγάλουν σηκωτό από το τμήμα προκειμένου να γίνει η έρευνα! Χρειάστηκε, επίσης, να κληθεί κλειδαράς για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του διοικητή, όπου βρέθηκαν 320.000 ευρώ! Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά ανήκουν σε συγγενή του και τα είχε εκεί για ασφάλεια.

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά χρήματα του κυκλώματος. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στα σπίτια εμπλεκόμενων αστυνομικών έχουν βρεθεί σχεδόν 500.000 ευρώ, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζουν την υπόθεση μια από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί έως σήμερα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Στους… «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από το πρωί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και αργότερα θα κάνει δήλωση στον Τύπο.

Το κουβάρι του κυκλώματος 

Ένας τυχαίος έλεγχος φαίνεται ότι ήταν η αιτία να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος των επίορκων αστυνομικών!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2016, πριν πέντε χρόνια δηλαδή και με αυτή ασχολούνται 10 εισαγγελείς!

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκωδέστατη και περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 30 είναι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα, εκ των οποίων 10 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία διαβατηρίων κυρίως της Δυτικής Αττικής, αλλά έχουν γίνει έφοδοι και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης και οι άλλοι ιδιώτες.

  • Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top