0
Εκατοντάδες καταστηματάρχες της εστίασης απέργησαν σήμερα έχοντας τα καταστήματά τους κλειστά σε κίνηση οργής και διαμαρτυρίας για τα μέτρα που τους έχουν φέρει αντιμέτωπους με το λουκέτο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της εστίασης, αλλά μάλλον δεν περίμενε την αντίδραση των διαδηλωτών, οι οποίοι όχι μόνο τον αποδοκίμασαν, αλλά του είπαν και να σηκωθεί να φύγει από την συγκέντρωσή τους!


Μάλιστα μια γυναίκα ακούστηκε να του φωνάζει: «Θα μας πεις και αχάριστους!». 

Ο υπουργός που βρέθηκε στο Σύνταγμα συνοδεία αστυνομικών αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα από το χώρο, καθώς νωρίτερα είχε προκαλέσει ξανά τους καταστηματάρχες της εστίασης, λέγοντας τους κυνικά να κλείσουν τα μαγαζιά τους. 


Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τα λουλουδάδικα δίπλα στη Βουλή. Εκεί εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από τους διαδηλωτές και να σημειωθεί ένταση.


Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν για λίγη ώρα και οι πρώτοι παρέμειναν στο σημείο καταγγέλλοντας την αστυνομία ότι τους εμποδίζει το δρόμο.


Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.


Θεσσαλονίκη: «Κηδεία» έξω από το ΥΜΑΘ με... φέρετρο

Οι εκπρόσωποι της εστίασης, που σήμερα πραγματοποίησαν πανελλαδική κινητοποίηση, με ένα φέρετρο έξω από Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι η εστίαση πεθαίνει με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το φέρετρο το έστησαν σε μία παλιά μηχανή με καρότσα, την οποία μάλιστα γέμισαν με… πέταλα από λουλούδια, όπως γίνεται στις κηδείες. Μέσα υπάρχουν επίσης ποτήρια, μπουκάλια, σέικερ και κατσαρόλες.

Στην επιγραφή που έφερε την υπογραφή του οίκου τελετών «Μπαμπούλας και υιός» αναφερόταν ότι μέγιστος αριθμός εντός του… καταστήματος είναι 82.000 επιχειρήσεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα με μαύρα μπαλόνια με νεκροκεφαλές

Και η Πάτρα, συμμετείχε στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση της εστίασης, με τα καταστήματα να είναι κλειστά.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου στο πλαίσιο της οποίας, οι συμμετέχοντες κρατούσαν μαύρα μπαλόνια με νεκροκεφαλές.

Διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα του κορωνοϊού που περιορίζουν τη λειτουργία τους και όπως επισημαίνεται η δουλειά τους έχει μειωθεί σημαντικά. Οι επαγγελματίες της εστίασης ζήτησαν μέτρα στήριξης του κλάδου.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top