0
Δεν πρόκειται να τεθούν σε αναγκαστική αργία τε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε εκπομπή του MEGA.

Το δικαιολόγησε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται στους Έλληνες αστυνομικούς».

Καλό θα ήταν να δούμε αυτές τις μελέτες, γιατί θα αποτελούν παγκόσμια είδηση, αλλά παραδέχθηκε την αλήθεια εν συνεχεία: Ότι «οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα λόγω μη εμβολιασμού, επειδή βάσει της εκτενούς εκπαίδευσης τους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντικατασταθούν…»

Το ίδιο ισχύει φυσικά και με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας. Αλλά εκείνους τους φουκαράδες του υγειονομικούς, τους 7.000 που έθεσαν σε αναγκαστική αργία, μάλλον δεν τους χρειάζονταν... 

Πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο αναγκαστικής αργίας σε αστυνομικούς και σώματα ασφαλείας γενικότερα και ΕΔ: «Δεν εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο. Η υποχρεωτικότητα ακούγεται εύκολη αλλά εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά στις υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και αν τεθούν σε αναστολή, δεν αναπληρώνονται εύκολα».

Ο δημοσιογράφος ευλόγως τότε αναρωτήθηκε πως το μέτρο της αναστολής εφαρμόστηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά της πανδημίας. Ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «τα νοσοκομεία είναι μέρη που εν δυνάμει μπορεί να υπάρχει υπερδιασπορά του ιού».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top