0
Έκτακτο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα συνεχή «καμπανάκια» της επιστημονικής επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση, με τον πρωθυπουργό να σκοπεύει να επικεντρωθεί στη δραματική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων που κυριολεκτικά έχουν «γονατίσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ώρα που μία μεγάλη μερίδα πολιτών ανησυχεί για πιθανή ανακοίνωση lockdown, ο Μητσοτάκης δεν φαίνεται να έχει τέτοια προθεση στο αυριανό του διάγγελμα, στο οποίο θα επικεντρωθεί στη σημασία του εμβολιασμού των πολιτών, απευθύνοντας έκκληση στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πολυσυζητημένο τείχος ανοσίας.

Ακόμα, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην τρίτη δόση του εμβολίου, η οποία κρίνεται απαραίτητη για όλους τους πολίτες, 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Καμία ανακοίνωση νέων μέτρων

Κανένα νέο μέτρο δεν θα ανακοινωθεί αύριο. Αντ’ αυτού, ο Μητσοτάκης σκοπεύει να τονίσει τη σημασία αυστηρούς τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προκειμένου να προστατευτούν όλοι οι πολίτες, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε όχι. Και όπως μαθαίνουμε, θα μιλήσει με νούμερα.

Νούμερα εμβολιασμένων, ανεμβολίαστων, θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο ακόμα και για 12.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στον Δεκέμβριο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top