0
Kρυβόταν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κρησφύγετο, πλήρως εξοπλισμένο,  σε περιοχή της Νότιας Ιταλίας αλλά τον πρόδωσαν οι παρουσίες της γυναίκας του και της κόρης του.

Χρήστος Μαζάνης

Με λίγα λόγια, την πάτησε το 60χρονο αφεντικό της «Ντράγκετα» (μαφία της Καλαβρίας),  Κόζιμο Νταμιάνο Γκαλάτσε, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τις 25 Νοεμβρίου του 2020.  

Οι  Ιταλικές Αρχές τον αναζητούσαν, διότι έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική αυτήν οργάνωση.

Είναι σύνηθες στην Ιταλία αφεντικά της Μαφίας να προβλέπουν τέτοιες καταστάσεις και να φτιάχνουν ειδικά διαμορφωμένα κρησφύγετα, για πολλούς λόγους. Οι συγκεκριμένοι χώροι χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που αναζητούνται από τις Αρχές ή και για να προστατευθούν σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με μια άλλη οργάνωση-οικογένεια.

Οι ειδικές ομάδες αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος της γειτονικής χώρας έχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν πολύ καλά να εντοπίζουν τέτοιους χώρους, οι οποίοι προκαλούν έκπληξη.


Ο Γκαλάτσε είχε φτιάξει το κρησφύγετό του μέσα σε μια εταιρεία παραγωγής σκυροδέματος. Η είσοδος βρισκόταν κάτω από έναν καθρέφτη και η πόρτα άνοιγε με ειδικό κουμπί, το οποίο βρισκόταν σε κρεμάστρα τοίχου.

Εντός του χώρου κατά την επέμβαση των Καραμπινιέρι βρέθηκαν 35.000 ευρώ, τάμπλετ, 9 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο είχε προλάβει να καταστρέψει, διάφορες κάρτες sim αλλά και σύστημα παρακολούθησης με οθόνες και κάμερες. Το αφεντικό ήλεγχε τα πάντα μέσω του συστήματος ασφαλείας, εντός κι εκτός του κτίσματος, στο οποίο ήταν εγκατεστημένος και συναγερμός.  

Οι Αρχές είχαν την πληροφορία για το συγκεκριμένο μέρος και έτσι πραγματοποίησαν έφοδο. Εντός του χώρου αρχικά βρήκαν την 34χρονη σύντροφό του και την 4χρονη κόρη του, οι οποίες δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί. Έτσι τον εντόπισαν έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα.

Ο Γκαλάτσε είναι το αφεντικό της «Ντράγκετα» στο Γκουαρνταβάλε, μια περιοχή κοντά στο Καταντζάρο, στη Νότια Ιταλία. Θεωρείται «ντραγκετίστα» με πολλές διασυνδέσεις και γνωστός στην πιάτσα για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης, εμπλέκεται στη λεγόμενη «σφαγή του Γκαρνταβάλε», έχοντας εκτίσει ποινή κάθειρξης πάνω από 20 χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Πολλά αφεντικά φτιάχνουν τέτοια κρησφύγετα και διοικούν μέσα από εκεί, προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή. Την ύπαρξη των συγκεκριμένων χώρων γνωρίζουν τα πιο έμπιστα μέλη της οργάνωσης και φυσικά τα μέλη της οικογένειας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top