0
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 7 αστυνομικοί που μετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη με νεκρό στο Πέραμα, με φίλους και συγγενείς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης. 

Προηγήθηκε μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί. Απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα. Επίσης, ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του στα δικαστήρια του Πειραιά, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου προκειμένου να απολογηθεί.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top