0
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια τους επτά αστυνομικούς που καταδίωξαν τους Ρομά κακοποιούς στο Πέραμα.

«Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας», φώναζαν οι υποστηρικτές και φίλοι των αστυνομικών που βρέθηκαν στα δικαστήρια για υποστήριξη και συμπαράσταση. 

Οι αστυνομικοί, που είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, έφτασαν στα δικαστήρια του Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα και με χειροπέδες λες και είναι οι χειρότεροι κακοποιοί. 


Το χρονικό της καταδίωξης

Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 20χρονος Ρομά  και να τραυματιστεί ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

Ο τρίτος ύποπτος το έσκασε από το σημείο πεζός και σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. 


Όλη η κατάθεση των αστυνομικών για την αιματηρή καταδίωξη

Μέσα από την κατάθεσή τους οι επτά αστυνομικοί ξεδιπλώνουν όλα όσα συνέβησαν τα μεσάνυχτα στο Πέραμα με τον Ρομά που αφού είχε κλέψει όχημα εμβόλισε τις μηχανές τους.

Εντύπωση προκαλεί η κατάθεση του επικεφαλής αξιωματικού στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης που παραδέχεται ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη παρά το γεγονός ότι το όχημα δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών, έτρεχε σαν τρελό, έκανε ελιγμούς και παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες!

«400Γ (σ.σ. η ομάδα Πειραιά) τέλος, τέλος απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλέον. 400Γ για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος στους τομείς σας όλοι, τώρα» αναφέρθηκε σε μία από τις επικοινωνίες που δημοσιεύτηκαν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ομάδα από τον Πειραιά σταμάτησε την καταδίωξη, αλλά συνέχισαν οι συνάδελφοί τους από τη Δυτική Αττική. Στο τέλος του διαλόγου, η ΔΙΑΣ Πειραιά σημείωσε, για τους έτερους αστυνομικούς: «Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top