0
Τη νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ η οποία ενσωματώνεται στο Gov.gr και θα τη συναντούν φορολογούμενοι και λογιστές στη διεύθυνση myaade.gov.gr παρουσίασε ο διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Η νέα ψηφιακή πύλη παρέχει περισσότερες από 250 ψηφιακές συναλλαγές με ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον τόσο για τους φορολογούμενους όσο και για τους λογιστές, εξοικονομώντας χρόνο για όλους με τον δραστικό περιορισμό των επισκέψεων στις εφορίες.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ υπολογίζεται πως οδηγούν σε εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων ωρών το χρόνο, ενώ σταδιακά οι υπηρεσίες θα αναβαθμίζονται με τους φορολογούμενους, για παράδειγμα, να μπορούν να παρακολουθούν όχι μόνο την εξέλιξη της υποβολής του αιτήματός τους αλλά και το χρόνο υλοποίησή του, όπως σχεδιάζεται να γίνει στο κρίσιμο μέτωπο των επιστροφών ΦΠΑ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μεταβολή των στοιχείων μητρώου και των ΚΑΔ, να διαχειριστούν σε ομαδοποιημένη μορφή οφειλές, πληρωμές και ρυθμίσεις, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους, ενώ όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής «στόχος είναι σιγά σιγά να γνωρίζουν και το χρόνο κατά τον οποίο θα λάβουν τις επιστροφές ΦΠΑ που έχουν αιτηθεί».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εκτίμησε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν γύρω στις 20-21 Σεπτεμβρίου, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σε διάστημα 112 ημερών, υποβλήθηκαν συνολικά 6,285.896 δηλώσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top