0
Όπως κάθε φορά που στριμώχνεται στο εσωτερικό έτσι και τώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μετακυλίει την κρίση στις εξωτερικές σχέσεις της Τουρκίας στο εξωτερικό περιβάλλον και δη σε αυτές με την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν επέκρινε σκληρά την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, χορήγησε πολιτικό άσυλο σε σχεδόν 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020.

Μόνο που τα “πυρά” Ερντογάν είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού επανέφεραν στην επικαιρότητα το σκάνδαλο-για τους Τούρκους- του IFF, για το οποίο τα τουρκικά Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σιωπούν εδώ και πολύ καιρό.

''Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το IFF (Σύστημα αναγνώρισης φίλων και εχθρών) και οι συσκευές νυχτερινής όρασης βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας! Καθένας από τους 8 στρατιωτικούς αναζητείται με αμοιβή 10 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.''

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο «Συμπόσιο της Θάλασσας των Νήσων και της Γειτονίας με την Ελλάδα» που διοργάνωσε χθες το Πανεπιστήμιο Eylül στο Πολιτιστικό Κέντρο Sabancı, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις.

Για την Ελλάδα, η οποία όπως είπε χορήγησε πολιτικό άσυλο σε 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020, ο Ερντογάν είπε: «Άνοιξαν τις πόρτες στους δολοφόνους FETOιστές που επιχείρησαν πραξικόπημα στη χώρα μας και έχυσαν το αίμα 251 δικών μας. Αυτοί οι πολίτες είναι πηγή ντροπής για την ανθρωπότητα».

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται την εφημερίδα “Τα Νέα” που τον περασμένο Ιανουάριο. έγραψε ότι ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, μέχρι τις αρχές του 2020, έγιναν δεκτά τα αιτήματα ασύλου 2.000 μελών του FETO.

Αν και πολλά πρόσωπα που χαρακτηρίστηκαν “προδότες”, από τον πρώην Γενικό Ελεγκτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως τον αρχηγό της αστυνομίας, από αξιωματικούς, στρατιώτες, δασκάλους, δημοσιογράφους κ.λπ. έως συγγενείς φυγόδικων μελών του FETO, πιάστηκαν κατά τη φυγή τους από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα με παράνομα μέσα , “οι προδότες που παραδόθηκαν στην πόλη εξακολουθούν να περιφέρονται στους δρόμους της Αθήνας” τονίζεται!

Ο ταγματάρχης Ahmet Güzel, ο ταγματάρχης Gençay Böyük, ο λοχαγός Süleyman kzkaynakçı, ο λοχαγός Abdullah Yetik, ο λοχαγός Uğur Uçan, ο λοχαγός Ferudun Çoban, ο λοχίας Mesut Fırat, ο κατέφυγαν στην Ελλάδα με το Sikorsky S-70. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν λοιπόν πως το πρωί της 17ης Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε ότι και η συσκευή νυχτερινής όρασης είχε αφαιρεθεί επίσης όταν οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν το ελικόπτερο στις τουρκικές αρχές.

Το Τμήμα Συντονισμού Επιχειρήσεων και Πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως «στρατιωτικό σκέλος» και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών από πλευράς «διπλωματίας» απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι δύο προαναφερόμενες συσκευές παραδόθηκαν αργότερα στην Τουρκία.

Η πρώτη απόφαση για τους στρατιώτες του FETO λήφθηκε το 2018. Gencay Böyük, Uğur Uçan, Bilal Kurugül, Mesut Fırat, Ahmet Güzel, Süleyman Özkaynakçı, Abdullah Yetik, Ferudun Çoban, που κρατούνταν στην αστυνομία στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας μεταφέρθηκαν σε μονοκατοικία υπό την επίβλεψη της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι στρατιιωτικοί που έχουν διαφύγει είναι μεταξύ αυτών που καταζητούνται με αμοιβή 10 εκατομμύρια λίρες ο καθένας. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει επίσης στρατιωτικούς “Γκιουλενιστές” που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά τη συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος, καταλήγουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top