0
Οργή και πανικός επικρατεί στο τουρκικό γενικό επιτελείο από τις εικόνες άφιξης κομάντος από την Σ.Αραβία-ΗΑΕ-Αίγυπτο, οι οποίοι μαζί με τους Έλληνες καταδρομείς θα υλοποιήσουν στρατιωτική άσκηση.  

Η Ελλάδα φιλοξενεί από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, τη διεθνή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Hercules» στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η άσκηση αυτή με τη συμμετοχή αραβικών χωρών είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο των νέων συμμαχιών που προωθεί σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα.

Μιλάμε για στρατιωτικές συνεργασίες σε επίπεδο πρακτικής εκπαίδευσης από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπόλοιπες χώρες με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, ενώ η συνεργασία σε άλλους τομείς ξεκινά οσονούπω και αυτό είναι τρομερά σημαντικό.

Για παράδειγμα το Ριάντ έχει τα δικά του τεράστια συμφέροντα τόσο στην Α.Μεσόγειο όσο και σε Ελλάδα και Αίγυπτο με πλήθος εταιρειών που δραστηριοποιούνται.

Εκτίμηση υπάρχει ότι Ελλάδα, Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Αίγυπτος, θα συνεργαστούν πολύ στενά ειδικά στον αμυντικό τομέα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε Μεσόγειο και Κόλπο και φυσικά λόγω των τουρκικών επεκτατικών βλέψεων.

Τουρκικός τύπος: “Η φτωχή Ελλάδα αγοράζει συνεχώς όπλα και ετοιμάζει USV”

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ''σκίζουν'' τα ιμάτια τους, αφού βλέπουν ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται συνεχώς, καταστρέφοντας τα σχέδια τους για ποιοτική υπεροχή στην Α.Μεσόγειο.  

Μιλούν για την συμφωνία αγοράς πυραύλων SPIKE/NLOS αξίας 250 εκατομυυρίων ευρώ με το Ισραήλ, την οποία θεωρούν ότι είναι εναντίον της Τουρκίας, ενώ τονίζουν και την αγορά 44  τορπιλών βαρέως τύπου από τη Γερμανία έναντι 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι Τούρκος ειδικός είχε αναφέρει πρόσφατα ότι "τέρμα οι τουρκικές ναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο με τους Spike NLOS".

Σύμφωνα με τον Μουράτ Γιαραλί, μηχανολόγο, και βραβευμένο στέλεχος τους Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, με ειδικότητα στα πιστοποιητικά θαλάσσιας ασφάλειας οι άνω των 1.000 ελληνικοί Spike-NLOS θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και αυτό προβληματίζει έντονα την τουρκική πλευρά.

Αυτό που τους προβληματίζει όμως πιο πολύ από όλα, είναι το γεγονός ότι η Αθήνα άρχισε πρόσφατα να επενδύει στα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, με τα οποία  η Τουρκία προσπαθεί να κυριαρχήσει στις θάλασσες.

ΟΙ Τούρκοι θεωρούν ότι ο Έλληνας πολίτης θυσίασε συνολικά 360 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την ιδιότυπη κούρσα εξοπλισμών για την επικράτηση εναντίον της Τουρκίας.

Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια λιτότητας και ανέχειας δεν είχε σκοπό να σπαταλήσει τόσα χρήματα στην άμυνα, τα νεο-οθωμανικά σχέδια όμως και η ισλαμική τρομοκρατία της Άγκυρας, την ώθησαν να λάβει τα μέτρα της, αφού αν γίνει κάποιο πιθανό πολεμικό επεισόδιο, οι Έλληνες θα πολεμήσουν μόνοι τους τους Τούρκους, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια μιας τέτοιας πιθανής πολεμικής σύγκρουσης.  

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top