0
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, που προσφάτως είχε χαρακτηρίσει πολίτες που αντιδρούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ως «Ταλιμπανοχριστιανούς» έβαλε στο «στόχαστρο» τον Στρατό και την Εκκλησία. 

Ο Ν.Τζανάκης υποστήριξε πως πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον στενό κρατικό παράγοντα, περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, αστυνομικών αλλά και ιερέων.


«Είναι δυνατόν το στράτευμα να το αφήσουμε να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30% με τους κινδύνους που έχουμε σήμερα; Και οι εκπαιδευτικοί είναι στενός κρατικός παράγοντας. Συμπεριλαμβάνω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο πράσινο διαβατήριο τους παπάδες... Είναι δυνατόν ένας ιερωμένος, ο οποίος ψάλλει ο οποίος συγχρωτίζεται με έναν ευάλωτο πληθυσμό στις Εκκλησίες να μην του ζητούμε πράσινο διαβατήριο;» διερωτήθηκε.

«Κατά τη γνώμη μου οι κατά τόπους μητροπόλεις πρέπει να εγείρουν θέμα εμβολιασμού των παπάδων και πράσινου διαβατηρίου» υπογράμμισε ο Νίκος Τζανάκης. 

«Η υποχρεωτικότητα είναι εργαλείο δημόσιας υγείας. Ούτε πολιτική αντιπαράθεση σηκώνει, ούτε συνδικαλιστική αντιπαράθεση σηκώνει. Η υλοποίηση ανήκει στην κυβέρνηση» τόνισε.

«Η Eκκλησία δεν παίζει το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει»

Όπως σημείωσε, η Eκκλησία δεν πρέπει να μείνει στις εγκυκλίους. «Οι εγκύκλιοι δε θα πείσουν τον κόσμο. Η εκκλησία πρέπει να κάνει ό,τι έκανε χθες ο παπά Ανδρέας (εμβολιασμοί στην εκκλησία στις Αρχάνες). Και φοβάμαι ότι η εκκλησία δεν παίζει το ρόλο που (θα έπρεπε να) παίζει, για να μην πω ότι ορισμένοι παίζουν από πίσω άλλο ρόλο... Γνωρίζουμε οι γιατροί ότι σε μοναστήρια και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους  οπού πάνε άνθρωποι και έχουν πνευματικούς κλπ ξέρουμε οι γιατροί, οι πάντες το ρόλο που παίζουν, είναι απλό το πράγμα για να το πω ευθέως». 

Είπε ο Ν.Τζανάκης, που μάλλον θεωρεί... ωραίο να γίνονται οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς, παρόλο που ήδη υπάρχουν εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα στην χώρα. 

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ιερείς που αποτρέπουν ακόμα πιστούς να εμβολιαστούν απάντησε «και δια του παραδείγματός τους αλλά πιστεύω και κατ’ ιδίαν… Πιθανότατα είναι λίγοι, αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά. 

«Η εκκλησία δεν έχει παίξει το ζωντανό ρόλο που είναι ο δρόμος που έδειξε ο παπά Ανδρέας. Χθες ο παπά Ανδρέας μάζεψε 70 άτομα και εμβολιάστηκαν. Πήγαμε σε σπίτια ανήμπορων ανθρώπων με την βοήθεια της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι και καταφέραμε με το συνεργείο και ανοσοποιήσαμε κατάκοιτους με προβλήματα. Εφόσον οι ταγοί της εκκλησίας κατά τόπους παροτρύνουν ιερείς και δεν τους φέρνουν εμπόδια ναι μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι μπορούμε να δούμε κι άλλους ιερείς να κάνουν εκκλησίες εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Σχολεία – εμβολιασμοί σε παιδιά 

«Το αποτύπωμα των σχολείων εφόσον ξεκινήσουν 13 Σεπτεμβρίου θα το δούμε τέλος του μήνα. Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα βλέπουμε αποκλιμάκωση ενδεχομένως να φτάσουμε και στα 2.000 κρούσματα σαν κινητό μέσο όρο την εβδομάδα, 40% μείωση σε σχέση με το peak τέλος Αυγούστου», εξήγησε. 

«Το αποτύπωμα των σχολείων με τα προηγούμενα στελέχη δεν ήταν σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι το συχνό τεστ μαζί με τους εμβολιασμούς μπορούν να συγκρατήσουν τα άλλα στελέχη πολύ καλά, διότι το αποτύπωμα των σχολείων μετά το Πάσχα δεν ήταν σημαντικό. Ας μην προβλέπουμε το κακό όμως αυτή τη στιγμή πάμε σε συντεταγμένη κινητικότητα στην εκπαίδευση, δεν είναι κινητικότητα των διακοπών» ανέφερε. 

«Προσβολή πολλών οργανικών συστημάτων στα παιδιά  που νοσηλεύονται από κορωνοϊό» 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αυτή τη στιγμή συνολικά έχουν νοσηλευτεί 300 παιδιά. Δεν έχουν αρρωστήσει έχουν νοσηλευτεί, τρία έχουν διασωληνωθεί. Συνεπώς οι έφηβοι και οι γονείς τους δεν πρέπει να αισθάνονται τελείως ασφαλείς, πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα. 

Διευκρίνισε ότι «κινδυνεύουν περισσότερο τα παιδιά με συννοσηρότητες  κι απ’ τα ‘υγιή’ παιδιά, κυρίως αυτά που είναι υπέρβαρα».

«Τα παιδιά οι γονείς αυτών των παιδιών θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Απειροελάχιστη η πιθανότητα το παιδί να πάθει κάτι απ’ το εμβόλιο δεν πρέπει οι γονείς να φοβούνται το εμβόλιο έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες από ήδη γνωστά εμβόλια». 

«Σε νεαρούς εφήβους, κι όχι σε κορίτσια που είναι πολύ πιο σπάνιο, κάνει ενός βαθμού μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα της τάξης των 10 – 20 περιστατικών ανά εκατομμύριο εμβολιασμών.  Αυτό σε 2, 3, 4 μέρες ξεπερνιέται ελάχιστα παιδιά νοσηλεύονται και παίρνουν θεραπεία. Πάρα πολύ σπάνιο, ενώ σε ένα παιδί που θα πάθει κορωνοϊό είναι της τάξεως του επί τοις 100 αν θα πάθει μυοκαρδίτιδα. Τάξη μεγέθους 1000 φορές παραπάνω. 

«Όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο η κλινική και εργαστηριακή τους εικόνα δείχνει προσβολή πολλών οργανικών συστημάτων τους, δεν είναι απλό το θέμα. Μάλιστα η Παιδιατρική Εταιρεία των ΗΠΑ ζήτησε το εμβόλιο να δοθεί κατ’ εξαίρεση στους εφήβους και τα παιδιά από την Αμερική ακόμα και πριν τελειώσουν οι μελέτες» επισήμανε ο Νίκος Τζανάκης. 

Μπορεί να συμβούν άλλες «Καρδίτσες»;

«Χρειάζεται δύο και τρία άτομα η διαδικασία εμβολιασμού, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν και αλλού φαινόμενα τύπου Καρδίτσας. Γι’ αυτό πιάστηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, σε ένα του κομμάτι δεν υπήρχε συνεργός. Στο εξωτερικό περιστατικά με «μαϊμού» εμβόλια ή μαϊμού πιστοποιητικά οι συγγενείς σε αυτές τις περιπτώσεις μήνυσαν τους γιατρούς. Χάνεται το πτυχίο και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε αυτές τις περιπτώσεις». 

«Φάμπρικα» πράσινων πιστοποιητικών από το εξωτερικό;

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε να γίνεται δεκτό πράσινο διαβατήριο, πιστοποιητικό εμβολιασμού, μόνο από αξιόπιστες χώρες. Μια τέτοια διαδικασία (από αναξιόπιστες χώρες) μπορεί να αποβεί σε φάμπρικα ψεύτικων πιστοποιητικών προειδοποίησε. 

«Αν δεν είχε υιοθετηθεί αυτή η υπ0χρεωτικότητα το πράσινο διαβατήριο, όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα θα ήταν τουλάχιστον 20 με 25% χαμηλότερο το ποσοστό κάλυψης των πληθυσμών τους» επισήμανε. 

Τρίτη δόση 

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση ο καθηγητής σημείωσε ότι οι ευπαθείς ομάδες, πχ οι μεταμοσχευμένοι έχουν μειωμένη κυτταρική ανοσία, επομένως τα κύτταρα μνήμης τους δεν δουλεύουν καλά παράγουν μειωμένο αριθμό τίτλων αντισωμάτων αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ωφέλεια από την τρίτη ομάδα, συν οι άνω των 80 που επίσης έχουν αμυντικό σύστημα που έχει ατονήσει. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top