0
Υπογράφηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο η απόφαση με την οποία υποχρεώνεται το ιατρικό στρατιωτικό προσωπικό να εμβολιαστεί, αλλιώς τίθεται σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών!

Έτσι από αύριο θα δούμε το τραγελαφικό ένστολους γιατρούς και νοσηλευτές που δεν ήθελαν να επιλέξουν το εμβόλιο να μένουν ουσιαστικά άνεργοι.


Με υφυπουργό Άμυνας, πλέον, τον Ν.Χαρδαλιά η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαρρήξει την συνοχή στο στράτευμα καθώς όλοι πλέον θεωρούν ότι είναι μόνο η αρχή και ότι θα επεκταθεί σε όλους (δεν άρεσε ότι αρκετοί δεν θέλουν να εμβολιαστούν).

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19» και σχετικό το Άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130):

«Δυνάμει του σχετικού και στο πλαίσιο επιτακτικών λόγων προστασίας της δημόσιας υγείας καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού COVID-19 στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) που παρέχει υπηρεσίες με φυσική παρουσία στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ΕΔ.

Επιπλέον των ανωτέρω καθορίζονται τα εξής:

α. Ο εκάστοτε Διοικητής-Διευθυντής των ανωτέρω δομών υγείας οφείλει να ενημερώσει το προσωπικό (ιδίως το προσωπικό που τελεί σε πάσης φύσεως άδεια) με κάθε πρόσφορο μέσο για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άνωθεν σχετικό (παρ. 6 του σχετικού).

β. Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο (παρ. 6 του σχετικού).

γ. Στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής και σύμφωνα με το εδάφιο α' της παρ. 6α του σχετικού, επιβάλλεται στο προσωπικό το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής των καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ως ακολούθως:

(1) Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν Ιεραρχικής εισήγησης του οικείου Γενικού Επιτελείου.

(2) Ειδικά για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

δ. Κατά το χρόνο αναστολής των καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση, με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (παρ. 6α. εδάφιο β' του σχετικού).

ε. Δεν υπέχουν της υποχρέωσης εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 4 του σχετικού:

(1) Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι (6) μηνών από τη νόσηση.

(2) Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, βάσει ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η απόδειξη του εμβολιασμού ή της νόσησης γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, η εγκυρότητα του οποίου ελέγχεται από τον Διευθυντή - Διοικητή των ως άνω δομών υγείας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν.4816/2021 (Α' 118) [παρ. 5 του σχετικού]».

Το σχετικό έγγραφο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top