0
Σε ομολογία πως δε γνωρίζουν τι γίνεται με τις παρενέργειες των εμβολίων προχώρησε ο «ειδικός» καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν.Σύψας σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση, μιλώντας για την πορεία του κορωνοιού στην χώρα μας, το τείχος ανοσίας, τις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν τους ειδικούς αλλά και για το άνοιγμα σχολείων.

Ο κος Σύψας είπε επιτέλους αυτό που έχουν όλοι στο μυαλό τους και δεν εμβολιάζονται με τα πειραματικά, όπως αποδεικνύεται, σκευάσματα των εμβολίων κατά του Covid-19, ενώ σημείωσε τελεσίδικα πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα μολυνθούν όλα τα παιδιά αν δεν εμβολιαστούν.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μπορεί να μην είναι γνωστό το τι θα γίνει με το εμβόλιο μετά από δέκα χρόνια, αλλά είναι γνωστό το τι θα γίνει αν ένα παιδί κολλήσει το ιό και έσπευσε να αναφερθεί σε βιβλιογραφίες για παιδιά που έχουν το long covid, δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κορωνοϊό, όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι γονείς στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση: τον κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και τον κίνδυνο από την covid. 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως είναι τελεσίδικό ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα μέχρι στιγμής.

Ο κος Σύψας συνεχίζει να αναφέρεται και στο τείχος ανοσίας που στη χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή στο 60% αλλά όπως είπε δε θα ξεπεράσει το 65% πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες για τον εμβολιασμό.

«Το καλοκαίρι θα είμαστε χωρίς τον ιό»

Σχετικά με το πότε θα τελειώσει η πανδημία, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί και έτσι θα έχουμε αποκτήσει κάποιος είδος ανοσίας και ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί.  

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν δύο επιφυλάξεις: Μήπως εμφανιστεί κάποια καταστροφική μετάλλαξη το οποίο δεν το πιστεύει και μήπως έχουμε κάποια εισαγωγή από άλλες χώρες όπως Αφρική που είναι το καυτό σημείο της πανδημίας καθώς εκεί δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Πρόσθεσε πως οι πανδημίες δεν κρατάνε περισσότερο από 3 χρόνια, ότι θα υπάρχει έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά θα αρχίσει βαθμιαία αποκλιμάκωση και από το Πάσχα και μετά θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Ερωτηθείς για όσους λένε ότι τρομοκρατεί με τις δηλώσεις του ο ίδιος απαντά πως δεν έκανε ποτέ κάτι με πρόθεση, πως έχει μια γνώμη που την λέει είτε είναι ευχάριστη, είτε όχι και ότι ασχολείται μόνο με την πανδημία και το επιστημονικό κομμάτι και όχι με τα υπόλοιπα όπως πολιτικά κλπ που δεν είναι δική του δουλειά. «Καλύτερα να λέμε τα άσχημα νωρίς για να λαμβάνονται μέτρα», σημείωσε ενδεικτικά. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top