0
Δεν απέκλεισε την επιβολή ακόμη ενός εξοντωτικού lockdown σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάνοντας νέες συστάσεις για εμβολιασμό όσων δεν τον έχουν πράξει ακόμη.

Μάλιστα ο Α.Εξαδάκτυλος έκανε σαφή νύξη ότι καλό θα ήταν να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού(!), δηλαδή να μην μείνει κανείς που να μην έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι τώρα το «τείχος» θα επιτευχθεί όταν  εμβολιαστεί το 80 έως 85% του πληθυσμού πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στο 90%, όταν λίγους μήνες πριν μιλούσαν για το 70%, αλλά όπως λένε η ινδική  μετάλλαξη… άλλαξε τα δεδομένα.

«Αν η ατομική επιλογή συμβαδίσει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα βρεθούμε σε κατάσταση που θα πρέπει να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν όμως οι αριθμοί φτάσουν σε σημείο που το Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εκ νέου, προφανώς θα τεθεί θέμα», τόνισε.

«Ο πληθυσμός των εμβολιασμένων συμπεριφέρεται διαφορετικά ως προς τη νόσο, έχουν διαφορετικά επίπεδα άμυνας. Τα 2/3 των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι κι αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με έναν τρόπο στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε ήδη περιγράψει τί μπορούν να κάνουν οι μεν και τί δεν μπορούν οι δε. Ένα παράδειγμα είναι ότι οι εμβολιασμένοι είναι ελεύθεροι να απολαύσουν την ομάδα τους μέσα στο γήπεδο», συνέχισε και τόνισε πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους.

«Εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, θα είχαμε μόλις 2 ανθρώπους στις ΜΕΘ. Δε θα υπήρχε θέμα συζήτησης στην κοινωνία», υποστήριξε.

Ακόμη επεσήμανε πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται τόσο γρήγορα που πρέπει να φτάσουμε το 80 - 85% των εμβολιασμένων και όσων νόσησαν για να πετύχουμε την ανοσία αγέλης».

Ωστόσο, όπως είπε, όσοι νόσησαν και δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν είναι προφυλαγμένοι έναντι των μεταλλάξεων του ιού.

Αναφορικά με μία τρίτη δόση του εμβολίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση και αύριο θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια για τους υγειονομικούς.

Αναφορικά με  τη χρήση μάσκας τόνισε ότι σε συνθήκες συνωστισμού είναι απαραίτητη.

«Αν δεν κατανοήσουμε που χρειάζεται να φοράμε μάσκα ίσως οδηγηθούμε πάλι στο μέτρο της μάσκας παντού» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εάν η ατομική επιλογή συμβαδίζει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα πάμε σε ολικό λοκντάουν. Εάν όμως φτάσουμε σε σημείο που πιέζεται το ΕΣΥ, δεν αποκλείεται να πάμε σε αυτό το μέτρο», συμπλήρωσε.

Μάλιστα σημείωσε ότι στις 18 Ιουλίου είχαμε 123 διασωληνωμένους και 36 μέρες μετά έχουμε 336- 338». «Η επιστροφή από τις διακοπές σίγουρα θα επιβαρύνει τους αριθμούς και πρέπει να προφυλαχτούν, κατά κανόνα, οι άνω των 50 ετών», κατέληξε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top