0
Οι μεγάλες πλημμύρες ή αλλιώς παλίρροιες είναι ήδη ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε πολλές πόλεις στις ακτές του Ατλαντικού και του Κόλπου των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, από τα μέσα της δεκαετίας του 2030, η ευθυγράμμιση της αύξησης της στάθμης της θάλασσας με τον σεληνιακό κύκλο θα φέρει στις παράκτιες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ ρεκόρ πλημμύρων, σύμφωνα με μελέτη της NASA, που λαμβάνει υπόψη όλες τις γνωστές ωκεάνιες και αστρονομικές αιτίες πλημμυρών.

Η έρευνα της NASA συνδέει την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας με το φαινόμενο της ταλάντευσης της Σελήνης.

Η ταλάντευση της Σελήνης είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1728 και χρειάζεται 18.6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κατά το πρώτο μισό αυτής της διάρκειας οι παλίρροιες μειώνονται, ενώ στο δεύτερο μισό απελευθερώνονται και βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη παλίρροια από το συνηθισμένο.

Η NASA προειδοποιεί για ρεκόρ πλημμυρών στη Γη οι οποίες θα διαρκέσουν 10 χρόνια. Οι πλημμύρες θα είναι πιο συχνές και πιο έντονες από ποτέ και θα επηρεάσουν κάθε πόλη και οικισμό που βρίσκεται σε ακτογραμμή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές και μετακινήσεις πληθυσμών.

Παράλληλα, τα λιμνάζοντα νερά θα γίνουν εστίες μόλυνσης. Οι ερευνητές μελέτησαν 89 τοποθεσίες σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ σε βάθος χρόνου μέχρι το 2080. Ο διοικητής της NASA, Bill Nelson, τόνισε πως η έρευνα είναι κρίσιμη για να μελετήσουν οι παράκτιες περιοχές τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.
 
ΠΗΓΗ: NASA

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top