0
Το κύκνειο άσμα τους βιώνουν τα τζιπ της Mercedes που ενισχύουν το επιχειρησιακό έργο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς έως το 2022 θα έχουν αποσυρθεί. 

Πρόκειται για τα δημοφιλή G-Wagen πρώτης γενιάς που πλέον δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και προστασίας προσωπικού του ΝΑΤΟ.

Με τις «Καναδέζες» να έχουν ξεχωριστή θέση στο μνημονικό μας, σίγουρα θα ήταν στενάχωρο να μάθουμε πως δεν θα τις ξαναδούμε. Παρ΄ όλα αυτά, τα εν λόγω εμβληματικά οχήματα, αν… λάβουν την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να βιώσουν μια δεύτερη νιότη.

Ως πυξίδα μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία Expedition Motor Company (ΕΜC) από τη Frenchtown του New Jersey που εξειδικεύεται στην αναβίωση μιας συγκεκριμένου τύπου G-Glass, της 250GD.


Η τελευταία χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών και φυσικά της Γερμανίας. Αποτέλεσε τον διάδοχο των VW Iltis και επιχειρούσε υπό την κωδική ονομασία «Wolf» (Λύκος). Συνολικά αποκτήθηκαν περίπου 12.000 «κομμάτια» της 250GD Wolf, υποβληθέντα σε ριζικές μετατροπές που αφορούσαν την απομάκρυνση κάθε ίχνους πολυτέλειας, δημιουργώντας χώρο για την ενσωμάτωση των απαραίτητων οπλικών συστημάτων. Φυσικά, το αμάξωμα «ντύθηκε» στα χρώματα της παραλλαγής και -μεταξύ άλλων- τοποθετήθηκε ένα 24βολτο ηλεκτρικό σύστημα.


Κάτω από το καπό του μοντέλου υπήρχε ο diesel κινητήρας OM602 (της δεκαετίας του 1980) που παρήγαγε 92 PS και 158 Nm ροπής.

Η διαδικασία ανακατασκευής περιελάμβανε τον διαχωρισμό του αμαξώματος από το πλαίσιο. Ακολούθησε η απομάκρυνση της σκουριάς από κάθε επιμέρους εξάρτημα το οποίο στη συνέχεια βάφτηκε με αντισκωριακό χρώμα. Τοποθετήθηκαν νέες 16άρες ζάντες με ελαστικά 265/75, διαφορετικό σύστημα ανάρτησης, φρένα και το μοτέρ επιδιορθώθηκε επιμελώς.



Στο εσωτερικό, τα μέχρι πρότινος «σπαρτιάτικα» G-Class εφοδιάστηκαν με δερμάτινα καθίσματα, νέες επενδύσεις στο εσωτερικό των θυρών, πιο premium τιμόνι, ρετρό τύπου σύστημα κλιματισμού, και οθόνη πολυμέσων με κάμερα οπισθοπορείας.

Η τιμή που ορίζει η EMC για τις αναγεννημένες G-Wagen είναι γύρω στα 90.000 ευρώ, ενώ προσφέρονται και πολλές επιλογές εξατομίκευσης με επίκεντρο την οροφή, το χρώμα αμαξώματος και τους προφυλακτήρες.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top