0
Δυστοπικά μέτρα τα οποία είναι βγαλμένα από ταινίες φαντασίας επιβάλει η Γαλλία, ώστε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς ανακοινώθηκαν... οι πρώτες φυλακές για ανεμβολίαστους. 

Συγκεκριμένα όσοι πολίτες στη Γαλλία εισέρχονται σε μπαρ ή εστιατόριο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ (Covid Pass) θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.


Οι ποινές αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού εν μέσω διαδηλώσεων κατά της υποχρεωτικότητας.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι διόλου απίθανο μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν παρόμοιες ανακοινώσεις και από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει επιβάλει αυστηρά πρόστιμα -χρηματικά. 

Χιλιάδες Γάλλοι κατά του Ε.Μακρόν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς 

Η Γαλλία ξεσηκώνεται και βγήκε στους δρόμους λόγω της πολιτικής κοινωνικού διαχωρισμού που επιχειρεί να επιβάλει ο Ε.Μακρόν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ανάλογα με αυτές που δίκην ολοκληρωτικού καθεστώτος επέβαλλε στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης (δεν λέμε «η κυβέρνηση της ΝΔ» γιατί το 90% των στελεχών της ΝΔ διαφωνούν με τους χειρισμούς του Κ.Μητσοτάκη).

Ο γαλλικός λαός πάντα ιδιαίτερα «ευαίσθητος» σε θέματα που άπτονται της στέρησης των ελευθεριών του βγήκε στους δρόμους και ζητεί την παραίτηση του Ε.Μακρόν ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία του στέλνοντας στα τάρταρα την ήδη «πεθαμένη» δημοτικότητά του.


Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Μακρόν μετά την ανακοίνωσή του ότι θα απαιτείται «ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας» σε όλα τα «μπαρ, εστιατόρια, λούνα παρκ, εμπορικά κέντρα, τρένα, πούλμαν και αεροπλάνα».

Από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό, να καταγγείλουν τη "δικτατορία" ή να επικρίνουν το υγειονομικό πάσο.

"Ελευθερία", "Μακρόν δικτάτορα" ... Από τον βορρά στο νότο της χώρας, τα συνθήματα ήταν παρόμοια.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη πομπή, αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πριν διασχίσει τον Σηκουάνα φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ελευθερία", "Όχι στη δικτατορία της υγείας" ή "Μακρόν παραιτήσου".

Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει το σύνολο του γαλλικού λαού, και όχι μόνο τους μη εμβολιασμένους όπως κάποιοι πιστεύουν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα γίνεται ευθεία αντιπαραβολή των ναζιστικών απαγορεύσουν κατά των εβραίων με τις απαγορεύσεις κατά των μη εμβολιασμένων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top