0
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, αποκάλυψε πως ένας «μάγειρας απολύθηκε λόγω μη εμβολιασμού από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας».

Τόνισε μάλιστα πως τα δικαστήρια θα αποδέχονται τους λόγους για τους οποίους οι εργοδότες θα απολύουν μη εμβολιασμένους.

Προκαλεί εντύπωση πως στην κυβέρνηση νιώθουν ικανοποιημένοι με τα κατορθώματά τους που είτε υποχρεώνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν με σκευάσματα τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές μελλοντικές παρενέργειες (Κατά ΕΟΦ και ΕΜΑ) είτε προσφέρουν την ευκαιρία στους εργοδότες τους να τους απολύσουν επειδή δεν υποβάλουν οικειοθελώς τον εαυτό τους σε... πειραματικές έρευνες.

Παράλληλα ωστόσο, αναφέρθηκε και στην επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο από τη Δευτέρα (26/07), τα οποία επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας της νόσου COVID-19.

«Η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί από την απόφασή της για τη Μύκονο»

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στο ACTION24, ερωτηθείς για την κατάσταση στη Μύκονο, o Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Η ανακοίνωση που κάναμε το περασμένο Σάββατο και η ΚΥΑ, την οποία και εγώ έχω συνυπογράψει, είχε δέκα ημέρες ισχύ. Η λήξη του δεκαημέρου είναι η Δευτέρα (26/07). Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην απόφαση».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είπαμε ότι για δέκα ημέρες απαγορεύουμε στη Μύκονο τη μουσική και βάλαμε το ωράριο (01:00-06:00) ώστε να μπει ένα φρένο σε αυτό που συνέβαινε στο νησί. Το φρένο μπήκε, πιστεύω ότι το μήνυμα δόθηκε, δέκα ημέρες είπαμε ότι θα κρατήσει, δέκα ημέρες κρατάει».

«Δεν προτρέπω κανέναν να απολύσει κανέναν»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως «δεν προτρέπει σε απολύσεις αρνητών των εμβολιασμών στον ιδιωτικό τομέα».

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε: «Δεν προτρέπω κανέναν να απολύσει κανέναν. Ως αρμόδιος υπουργός, όμως, δεν μπορώ και να υποκρίνομαι ότι δεν ξέρω τι γίνεται. Απολύσεις έχουν γίνει ήδη γι' αυτόν τον λόγο και σίγουρα θα γίνουν περισσότερες στο μέλλον».

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Όταν μια επιχείρηση κρίνει ότι η απόφαση ενός εργαζομένου να μην εμβολιαστεί θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, τότε σε αυτή την περίπτωση, ο εργοδότης λαμβάνει και τέτοιου είδους έσχατα μέτρα. [...]

Αν σε ένα δικαστήριο για την πρόωρη λύση μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου, η επίκληση ως σπουδαίου λόγου της πανδημίας και του μη εμβολιασμού κριθεί ως σπουδαίος λόγος, αν ρωτάτε τη γνώμη μου, εφόσον η δουλειά που κάνει ένας εργαζόμενος επιβάλλει τον συγχρωτισμό του με τους άλλους εργαζομένους και το κοινό και τους πελάτες, θεωρώ ότι είναι βέβαιο πως το δικαστήριο θα το δεχθεί».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αφού έχει καθήκον να προστατεύσει τους εργοδότες, συμπλήρωσε: «Έρχεται ένας πολύ γνωστός ξενοδόχος, με ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη, και μου λέει: "Έχω ένα προσωπικό που είναι όλοι εμβολιασμένοι, πελάτες σχεδόν αποκλειστικά από τις ΗΠΑ που έχουν μεγάλη ευαισθησία στην πανδημία, όλοι εμβολιασμένοι, και έναν μάγειρα, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί. Τι πρέπει να κάνω, κύριε υπουργέ;".

Τελικά, πληροφορήθηκα ότι, ύστερα από λίγες ημέρες, ο μάγειρας απελύθη διότι ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο του, να ακυρωθούν οι κρατήσεις των πελατών του, να "κοκκινίσουν" τα δάνειά του και να αναγκαστεί να απολύσει όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ποιος μπορεί να αδικήσει αυτή την απόφαση;».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε το ενδεχόμενο καταβολής μειωμένων αποδοχών σε εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται.
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top