0
Επιβεβαιώνεται πως ακολουθούν ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για άλλες ομάδες εργαζομένων, καθώς όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης η κυβέρνηση εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για άλλους εργαζομένους. 

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε πως θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως προφανώς και βρίσκονται στο τραπέζι προς εξέταση σε επίπεδο σκέψης και άλλες κατηγορίες εργαζομένων σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτό όμως θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας.


Δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα εξετάσουν κυβέρνηση και «ειδικοί». Η κυβέρνηση ουσιαστικά άνοιξε την συζήτηση με τους υγειονομικούς και έχει ως σκοπό να υποχρεώσει και άλλες ομάδες εργαζομένων να εμβολιαστούν, έως ότου εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. 

Αφού δεν κατάφεραν να αυξήσουν τα ραντεβού με την εξαγορά των νέων και τα μέτρα-Απαρτχάιντ, η κυβέρνηση τραβάει και άλλο το σχοινί, καθώς επικαλείται μια «υγειονομική κρίση», μέσα από την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ η κυβέρνηση θέλει να εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού, ασχέτως και αν δεν το ομολογεί, και όσο δεν προσέρχονται οι πολίτες εθελοντικά στα εμβολιαστικά κέντρα, τόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώνει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για νέα επαγγέλματα. 

Παράλληλα -αν και τα «γύρισε» νωρίτερα η Δ.Μιχαηλίδου- και ο Μ.Βορίδης είπε πως θα απολύονται όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν. 

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων, όπως είπε η έννοια της αναστολής είναι μια έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για ορισμένα επαγγέλματα για υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αν δεν πληροί ο εργαζόμενος θα οδηγεί σε απολύσεις σε εργαζομένους δεν τα τηρούν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top