0
«Αν δεν φθάσουμε στο επίπεδο ανοσίας που θέλουμε, το κόστος για την Ελλάδα θα είναι μεγάλο. 

Γιατί αν έρθει μεταλλαγμένος ο ιός τον φθινόπωρο, οι ανεμβολίαστοι θα γεμίσουν τα νοσοκομεία, θα έχουμε θανάτους και το κόστος δεν θα το πληρώσουν μόνο εκείνοι, αλλά όλη η κοινωνία» σημείωσε, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όσοι είναι σήμερα στα νοσοκομεία, οι περισσότεροι δεν εμβολιάστηκαν, ενώ είχαν δικαίωμα να εμβολιαστούν. Η κοινωνία δεν μπορεί οικονομικά να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκών. Πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε σήμερα που έχουμε την δυνατότητα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ποιοι θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά από το Σεπτέμβριο, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται, γιατροί νοσηλευτές, άνθρωποι που ασχολούνται με τους ηλικιωμένους. «Μέσα σε αυτούς και ο κ. Πολάκης».

«Και τα δύο μου παιδιά εμβολιάστηκαν με AstraZeneca, οπότε καταλαβαίνω την αγωνία των ανθρώπων. Η Επιτροπή έπρεπε να συνεκτιμήσει τους κινδύνους. Σήμερα που το ιικό φορτίο έπεσε, ο κίνδυνος μειώθηκε και υπάρχουν και τα υπόλοιπα εμβόλια, η Επιτροπή αποφάσισε να εξαλειφθεί και ο απειροελάχιστος κίνδυνος» είπε σχετικά με τα AstraZeneca.

Στη συνέχεια επανήλθε με… δριμύτητα για τον Παύλο Πολάκη και το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος.
«Το να μην εμβολιάζεται ένας πρώην υπουργός Υγείας και να εγκαλεί την κυβέρνηση για φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί, κάνει τεράστια ζημιά. Με στεναχωρεί, γιατί ο κ. Πολάκης είναι έξυπνος άνθρωπος. Με τι μούτρα θα δει ανθρώπους που θα πεθάνουν επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί; Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι το τραβάει ο οργανισμός του. Θέλει να προκαλεί για να παραμένει στην επικαιρότητα. Το μήνυμά του όμως έφθασε και σε αυτούς που είχαν ήδη αμφιβολίες για τα εμβόλια. Ο κ. Πολάκης ακολουθεί το δρόμο του κ. Βελόπουλου.Ο κ. Πολάκης είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τέτοιου είδους μηνύνατα είναι προβλήματα για την κοινωνία» υπογράμμισε.

Ελληνοτουρκικά

Σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά, εκτίμησε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι «θερμό» όπως το περσινό.

«Υπάρχει μείωση της έντασης. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, γιατί κανείς δεν ξέρει με τον Ερντογάν. Άλλαξε πολύ η ρητορική Ερντογάν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη. Δεν λύσαμε τα προβλήματα μας με την Τουρκία. Μπαίνουμε σε μια φάση μη κρίσης, προσπάθεια ομαλοποίησης για να καταλήξουμε σε μια σχέση διαλόγου και εμπιστοσύνης των δύο μερών. Βεβαίως διαφωνούμε με την Τουρκία και μάλιστα σε καίρια σημεία, όμως έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει εκατέρωθεν εμπιστοσύνη στα λόγια των ηγετών» εξήγησε.

Η φανέλα των Σκοπίων και η Συμφωνία των Πρεσπών

Σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με την ονομασία που συμμετείχαν στο Euro τα Σκόπια, έκανε λόγο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αδυναμίες αλλά «είχαμε πει ότι εάν κυρωθεί και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, δεν έχουμε δυνατότητες να την αλλάξουμε».

«Ο κ. Ζάεφ το κατάλαβε, ότι είναι απόλυτη γελοιότητα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην καταπατούσε το γράμμα της συμφωνίας, καταπατούσε όμως το πνεύμα της Συμφωνίας. Καλά θα κάνει να το αλλάξει γρήγορα ο κ. Ζάεφ, γιατί τα Σκόπια έχουν ανάγκη την ειλικρινή συμπαράσταση της Ελλάδας» πρόσθεσε με νόημα η κ. Μπακογιάννη.

Μάλιστα, εκτίμησε, ότι θα περάσουν με πλειοψηφία από την ελληνική βουλή τα τρία μνημόνια που είναι προς κύρωση και αφορούν την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τα Σκόπια. «Και οι 300 βουλευτές ξέρουν πολύ καλά, ότι όταν η χώρα έχει διεθνείς συμφωνίες είναι υποχρεωμένοι να τις τιμά».

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν προβλέπει εκλογές φέτος. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι εκλογές».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top