0
Διάχυτη είναι η ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο «κύκλος του αίματος» δεν θα κλείσει μετά τις δύο μαφιόζικες εκτελέσεις Σεπόλια και Βάρη. 

Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει έντονος προβληματισμός από το γεγονός ότι στόχος πλέον δεν είναι «νονοί», αλλά ακόμη και περιφερειακά μέλη εγκληματικών ομάδων. 

Κι αν στην περίπτωση του 34χρονου ομογενή από τη Βόρεια Ήπειρο, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστου σε καφέ στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, μπορεί κανείς να πει ότι είχαν σταλεί «μηνύματα» από χρόνια, δεν ισχύει το ίδιο με την περίπτωση του 39χρονου πυγμάχου. Τα παλαιότερα χρόνια υπήρξε εμπλοκή του ονόματός του σε διάφορες υποθέσεις της «νύχτας», για τις οποίες βέβαια αθωώθηκε, ωστόσο, την τελευταία πενταετία δεν υπάρχει κανείς που να έχει δώσει πληροφορίες στις Αρχές για ενεργό συμμετοχή τους σε κάποια εγκληματική ομάδα στην Αττική. 

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αποφασίστηκε η αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να διώξει το οργανωμένο έγκλημα με την αμερικανική τακτική «follow the money». Για αυτό και έχουν ξεκινήσει οι ελέγχει σε επιχειρήσεις - βιτρίνα ατόμων της «αθηναϊκής νύχτας», οι οποίες χρησιμεύουν στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Όχι βέβαια ότι αυτό είναι εύκολη υπόθεση ή αποτελεί εγγύηση ότι θα σταματήσουν οι εκτελέσεις. 

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς όσο μικραίνει η οικονομική πίτα από την «προστασία» και τις άλλες έχουμε δραστηριότητες, τόσο οι «νονοί» θα επιχειρούν να βγάλουν από το παιχνίδι αντιπάλους τους με τη μία και μοναδική μέθοδο που γνωρίζουν: τα «συμβόλαια θανάτου».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top