0
Απίστευτες είναι οι δυνατότητες που έχουν τα νέα μαχητικά Dassault Rafale F5 που έρχονται για να κάνουν τη διαφορά. Όλες οι πληροφορίες.

Τα νέα ελληνικά μαχητικά Rafale κάνουν κυριολεκτικά απίστευτα πράγματα στον αέρα,  τη στιγμή που η Γαλλία είναι έτοιμη να εξελίξει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες τους γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερη την Πολεμική Αεροπορία!  

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπαρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Frédéric Parisot προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Zone Militaire, λέγοντας ότι η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation θα είναι έτοιμη να αναπτύξει την έκδοση F5 για τα Rafale, τα οποία διαθέτουν έναν εντυπωσιακό αριθμό νέων δυνατοτήτων και προηγμένων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Αξιωματικός τόνισε πως «στις αρχές της δεκαετίας του 2030, η έκδοση F5 θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω τα μαχητικά Rafale, με νέους αισθητήρες και εξοπλισμούς, αλλά και με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και συνεργασίας που θα αυξάνουν την διαλειτουργικότητα», ενώ ακόμα τόνισε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη θα πετούν μέχρι την δεκαετία του 2060, ενώ άφησε ανοιχτό το ενεδεχόμενο να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες εκδόσεις, όπως η έκδοση F6 και F7.

Το μαχητικό αεροσκάφος γενιάς ενσωματώθηκε στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό το 2004 και στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 2006, ενώ έχει και πολλές διαμορφώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τα επιχειρησιακά κριτήρια του Κλάδου που τα χρησιμοποιεί, ενώ όπως είναι γνωστό ότι μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορους πυραύλους, όπως βλήματα αέρος – αέρος, όπως οι ASRAAM και AMRAAM, αλλά και πύραυλοι cruise όπως οι SCALP, μεταξύ άλλων.

Η έκδοση αυτή υποστηρίζεται από την επένδυση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου στόλου μαχητικών αεροσκαφών Dassault Rafale που θα αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τα παλαιότερα Mirage 2000.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα Rafale στην έκδοση F4 θα διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για τη συνδεσιμότητα των μαχητικών μέσω προηγμένου λογισμικού και δορυφορικών επικοινωνιών, και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση μελλοντικών οπλικών και λειτουργικών συστημάτων.

Την ίδια στιγμή, θετικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα των οπλικών συστημάτων, καθώς τα υφιστάμενα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην έκδοση F3-R πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πτήση θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία τους πυραύλους Meteor, κάτι που αφορά εμμέσως και την Ελλάδα, η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες να παραλάβει το πρώτο μαχητικό Rafale, ίδιας διαμόρφωσης.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top